Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Romania Green Building Council lansează inițiativa „cel mai verde loc de joacă din București”

0

Romania Green Building Council lansează inițiativa de a dezvolta cel mai verde și educațional loc de joacă din București, într-un efort de a atrage atenția asupra necesității de a dezvolta proiecte sustenabile cu o componentă educativă pentru copii. Furnizorii de soluții verzi sunt invitați să se alăture inițiativei.

Organizația a facilitat organizarea unui “atelier de proiectare integrată” pentru a discuta obiectivele proiectului și a obține mai multe puncte de vedere de la: dezvoltatori, furnizori de materiale, tehnologii și servicii, designeri și arhitecți, și, cel mai important, copii de toate vârstele, aceștia fiind principalii beneficiari ai proiectului. Locul de joacă este menit să informeze atât adulți cât și copii cu privire la conceptul de sustenabilitate și elementele bioclimatice care sunt implicate în proiectarea unui mediu sănătos, natural și durabil.

 Proiect parc verde 2

„Romania Green Building Council se angajează să inițieze și să dezvolte proiecte exemplare care vor demonstra și garanta că mediul construit nu va pune în pericol generațiile viitoare, ci va fi o sursă valoroasă de educație, siguranță, sănătate, confort, inovație, precum și oportunități economice. În urma acestui angajament, am invitat membrii comunității noastre, importanți investitori și furnizori de soluții verzi, să își unească forțele pentru a proiecta și dezvolta cel mai verde și educațional loc de joacă din București. Acest proiect este o soluție exemplu atât pentru adulți cât și pentru copii cu privire la modul în care putem folosi natura în educația copiilor. Mai multe ateliere vor fi organizate, precum și sesiuni de consultare cu copii de vârste diferite.”, a declarat Steve Borncamp, CEO România Green Building Council.

Primii parteneri confirmați ai proiectului sunt dezvoltatorul rezidențial Alesonor, care va furniza terenul și serviciile de design, și Cabro Construct, care va facilita o parte din construcție.

Gradinița Pitiricky din București a participat la prima sesiune de design cu opt elevi de 4 și 5 ani.

„Salutăm inițiativa RoGBC și suntem bucuroși să o susținem. Scopul nostru este să proiectăm și să construim un loc de joacă care reflectă preocuparea noastră pentru sustenabilitate și promovează designul bioclimatic, incluzând elemente cu o valoare educațională ridicată pentru copiii care îl vor utiliza. În acest sens, ne propunem să folosim materiale cu o amprentă foarte scăzută de carbon: materiale și pământ de pe teren, materiale reutilizate și materiale reciclabile. De asemenea, ne dorim ca iluminarea locului de joacă să fie realizată cu ajutorul energiei regenerabile generate de vânt și soare.” povestește Leonidas Anastasopoulos, Managing Partner Alesonor, dezvoltator al Amber Gardens, primul proiect rezidențial din România care integrează designul bioclimatic și îndeplinește criteriile unei casei pasive.

La sesiunea de informare au participat: dezvoltatori, furnizori de materiale, tehnologii și servicii, designeri și arhitecți, reprezentanți ai mass-media, și, cel mai important, copii de toate vârstele, aceștia fiind principalii beneficiari ai proiectului.

Lansarea prevăzută pentru locul de joacă este iunie 2015.

Despre Romania Green Building Council (RoGBC)

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este o asociaţie non-profit, apolitică al cărei scop este crearea unor condiţii de piaţă, educaţie și legislaţie necesare pentru promovarea construcţiilor de înaltă performanţă care sunt atât sustenabile, cât și profitabile. RoGBC depune eforturi pentru a construi un model de dezvoltare exemplar pentru regiune, urmărind ca mediul construit să nu pună în pericol generaţiile viitoare, ci să fie o sursă de siguranţă, confort, inovaţie si noi oportunităţi economice.

Despre Alesonor

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliară, fondată în România în anul 2003. De-a lungul timpului, Alesonor a investit în dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes, incluzând proiecte comerciale, industriale, rezidențiale, precum și clădiri de birouri. În ultimii ani, obiectivul principal al companiei l-a constituit dezvoltarea proiectelor rezidenţiale de lux și, în același timp, responsabile față de mediu, domeniul în care compania a câştigat o experienţă importantă pe piaţa din România.

Cu un capital de investiții de aprox. 45 milioane euro, în proiecte imobiliare și terenuri, compania își propune să atingă standarde excepționale de calitate, confort și lux, acordând atenție sporită responsabilității față de mediului înconjurător.

Alesonor a lansat următoarele proiectele rezidențiale de succes: Clover Residence, Magnolia Residence, Ivy Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.