România continuă tradiția Earth Hour: peste 30 de evenimente în toată țara

0

earth hourZeci oraşe din România sărbătoresc mâine Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. La invitaţia WWF-România, organizația care a inițiat campania și o derulează în peste 150 de țări, acestea s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume şi se pregătesc de cîteva săptămâni pentru seara de 29 martie. 13 orașe candidează la titlul Capitala Earth Hour. Peste tot, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele lor.

BUCUREȘTI: La ora 14.00 ne adunăm pe Dealul Patriarhiei și protestăm pentru salvarea pădurilor din România de la încă 7 ani de distrugeri cauzate de lipsa finanțării de la stat, prin fondurile europene. Ne îndemnăm susținătorii să semneze o petiție (http://www.petitieonline.com/salvati_padurile_romaniei) și să vină alături de noi în stradă.

De la ora 20, echipa WWF-România, împreună cu Asociația Star Education vor fi în Parcul Carol, la monument, unde am pregătit un spectacol unplugged, alături de: Sistem (trupa se reunește special pentru Earth Hour) recital Muse Quartet (cunoscut și drept Cvartetul Roșia Montană), jonglerii marca Incubator 107 pe ritmuri de tobe create de Jean-Baptiste Manitou (Asociația Humains Profiles). Bonus: cei de la Pegas vin cu noile biciclete Pegas pe care le vom putea testa, renăscând astfel momente dragi din copilărie. Link eveniment: www.facebook.com/events/476037509164147/?ref=5.

În cadrul evenimentului vor fi premiați și câștigătorii panoului solar din cadrul concursului „Energie de la soare, de Ora Pământului”, Biblioteca din Șirna, județul Prahova.

Aproape de București, Asociația Studenților Fizicieni organizează evenimentul Ora Pământului la Facultatea de Fizică, în campusul Măgurele.

Evenimente speciale pregătesc și alte 30 de orașe din țară, momente special create pentru Earth Hour, cu implicarea întregii comunități.

Earth Hour nu ne invită numai să respectăm natura, ci ne invită și să ne respectăm pe noi înșine, în acest fel ajungând să îi respectăm pe cei din jur, să respectăm tot ce ne înconjoară, devenind mai responsabili și înțelegând că, deși suntem cu toții diferiți, comportandu-ne ca o comunitate putem să schimbăm lumea în care trăim. În avalanșa veștilor negative livrate sistematic în fiecare zi, această manifestare ne oferă o gură de oxigen și ne învață că nu suntem singuri. Earth Hour nu este doar o oră, este doar prima oră dintr-un an, spune Magor Csibi, director WWF- România.

Castelul Peleș va stinge cele peste 3000 de corpuri de iluminat, la fel ca și Muzeul Bruckenthal din Sibiu și Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu.

Vă invităm să consultați lista completă a evenimentelor planificate pentru mâine seară, în fiecare dintre orașe, la adresa: www.ora-pamantului.ro.  

Digi 24, partener media principal al campaniei, va transmite live evenimentele din București, Timișoara, Constanța, Iași, Brașov și Oradea.

Ne-am implicat in proiectul „Ora Pamantului” pentru a incuraja consumul responsabil de energie, dar si pentru a atrage atentia asupra modului ineficient in care sunt folosite resursele mediului. Schimbarile minore de atitudine, de comportament, de obisnuinte pot aduce rezultate vizibile si benefice pentru fiecare dintre noi. Sambata, de la ora 20:30, timp de ora, stingeti si voi lumina si implicati-va! spune Florin Nemes, Coordonator Marketing & PR, RCS & RDS

 

Earth Hour, o provocare zi de zi

De Earth Hour, WWF își propune să activeze spiritul civic şi atitudinea ecologistă, astfel încât oamenii să câştige nu numai satisfacţia că au participat la o acţiune de mediu de anvergură internaţională, dar şi mândria că locuiesc într-un oraş curat, exemplar.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate. Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare a peste 6500 de oraşe din 153 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

Partenerii care s-au alăturat, până acum, campaniei Earth Hour, sunt: Fronius GmbH,  partenerii media principali RCS & RDS, Digi24, Digi Life și UTV, Green Cat, Headvertising, Asociatia Municipiilor din Romania, Sub 25, Zeppelin, România Pozitivă, Blogunteer, Asociația Star Education.

Mulțumim pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentelor și întreruperea luminilor: Primăria Municipiului București, Comisia de Mediu din cadrul Camerei Deputaților, ALPAB si Luxten.

Mai multe detalii despre campanie puteţi citi pe site-ul oficial Earth Hour România: www.ora-pamantului.ro.

Pentru a afla noutăţi despre campania internaţională accesaţi pagina www.earthhour.org.

Despre WWF (World Wide Fund for Nature):

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. Mai multe detalii la: www.wwf.ro.

Despre Earth Hour

Earth Hour a apărut ca un răspuns la o întrebare simplă: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizată într-o campanie care promova un gest pe cât de simplu, pe atât de puternic: stingerea luminilor. Se întâmpla pe 31 martie 2007, la Sydney, când 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. Ora Pământului.

În 2013, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7000 de oraşe, din 152 de ţări.

Detalii pe www.ora-pamantului.ro.   

Afis Earth Hour 2014 Romania

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.