Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ROMANI ORCHESTRA, LA “DAR DIN DAR”

0

ROMANI ORCHESTRA, LA “DAR DIN DAR”

Bucureşti, 05.12.2019. Primul concert al Romani Orchestra

Copiii din proiectul ,,Romani Orchestra” au urcat pe scenă alături de artiști de renume, în cadrul concertului caritabil ,,Dar din Dar’,’ desfășurat joi, 5 decembrie, la Teatrul Stela Popescu din București.

Au cântat și au încântat publicul cu talentul și entuziasmul lor și au demonstrat că munca, perseverența și pasiunea pot transforma visele în realitate. Micii artiști au făcut spectacol, iar eforturile lor au fost răsplătite cu aplauze pe măsură.

60 de copii din Bărbulești (Ialomița), Cărpenișu (Giurgiu) și Ludești (Dâmbovița), din comunități dezavantajate, fac parte din proiectul ,,Romani Orchestra”. Copiii au ambiții mari și muncesc mult pentru a face performanță. Ei își propun să formeze cea mai cunoscută și dinamică mini-orchestră de juniori din țară, iar spectacolul din 5 decembrie le-a demonstrat că și ei pot. Concertul a reprezentat pentru copii un prim pas în cariera de viitori muzicieni și un moment cu o mare valoare simbolică. Alături de micii artiști s-au aflat pe scenă și profesorii lor inimoși, care i-au susținut și au cântat alături de ei!

Proiectul Romani Orchestra este derulat de Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Despre O Del Amenca

Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca este o organizație non-guvernamentală înființată în anul 2001 . Misiunea Centrului Cultural al Romilor O Del Amenca este de a împuternici membrii comunităţilor de romi în vederea participării acestora ca cetăţeni activi la dezvoltarea societăţii în care trăiesc, asumându-şi în acelaşi timp identitatea etnică.

Despre Programul În stare de bine

Programul În stare de bine este un program de finanțare ce oferă anual granturi nerambursabile în valoare totală de 1 milion de euro organizațiilor neguvernamentale din România. Programul este susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile. Obiectivul programului este creșterea calității vieții locuitorilor din comunitățile rurale și urbane, prin sprijinirea inițiativelor care au un impact pozitiv în domeniile cultură, sport sau viaţă sănătoasă şi care se adresează cu prioritate grupurilor vulnerabile. Pentru mai informații, accesați www.instaredebine.ro.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine în 7 țări și o rețea de 126 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pentru mai multe informații, vizitați www.kaufland.ro.

Despre Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) este o organizație neguvernamentală, independentă, înființată în anul 1994, la inițiativa Comisiei Europene. FDSC promovează o societate civilă puternică și sustenabilă, care contribuie la apărarea valorilor democratice, prin sprijinirea actorilor societății civile, mobilizarea de resurse, încurajarea unui mediu favorabil și întărirea cooperării cu celelalte sectoare. Pentru mai multe informații, accesați www.fdsc.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.