Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roma Cult Fest, Bucuresti, 14 noiembrie 2009

0

De la lumebuna.ro am aflat despre Roma Cult Fest ce va avea loc sambata, 14 noiembrie, intre orele 11 si 21 la Palatul Copiilor București.

Festivalul de arta, cultura si traditii rome, Roma Cult Fest este ultimul eveniment al campaniei S.P.E.R. Redăm informații despre acest eveniment de pe site-ul oficial al campaniei.

roma-cult-fest_micaROMA CULT FEST – Festival de artă, cultură şi tradiţii rome
– concert extraordinar Damian Drăghici & Brothers –

Secretariatul General al Guvernului are plăcerea de a vă invita la evenimentul care încheie programul S.P.E.R. 2009: ROMA CULT FEST – FESTIVALUL DE ARTĂ, CULTURĂ ŞI TRADIŢII ROME.

Sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 11.00 şi 21.00, vă invităm la Palatul Copiilor București pentru a face cunoştinţă cu arta şi tradiţia romă.

Între orele 11.30 şi 17.00, sunteţi invitaţi să vizionaţi filme cu şi despre romi:

Dureri ascunse un film realizat de Michelle Kelso despre Holocaustul romilor

Azi eram frumoasă, jună – film în regia Alexandrei Gulea care explorează transpunerea credinţelor şi superstiţiilor în muzica romani

Blestemul ariciului de Dumitru Budrala
Mămăliga te aşteaptă regizat de Laurenţiu Calciu
care prezintă supravieţuirea unor familii de romi extrem de sărace
Barhtalo! în regia lui Robert Lakatos, film artistic documentar care urmăreşte călătoria a două personaje prin România, Ungaria, Austria şi Egipt.

Ziua se va încheia cu un concert extraordinar Damian & Brothers care va începe la ora 20.00.

După concertele de la Arenele Romane şi Sala Palatului de anul trecut, Damian Drăghici, câştigător al unui premiu Grammy în 2006, alături de trupa sa de muzică tradiţională gipsy, revine în România pentru a cânta în cadrul programului S.P.E.R. Este recunoscut pentru implicarea sa în promovarea proiectelor adresate etniei rome, motiv pentru care, în anul 2007, a fost desemnat Ambasador al Anului Egalităţii de Şanse. Concertul va fi deschis de trupa de lăutari Kali.

Pe parcursul întregii zile, vor fi deschise expoziţia de fotografie cu tema anti-discriminare şi târgul meşteşugarilor romi – aurari, argintari, lingurari şi pielari.

Momentele artistice vor fi prezentate de către gazdele evenimentului care vor avea şi un cadou-surpriză pentru invitaţi. ”Bucătarii festivalului” vă aşteaptă cu mâncare tradiţională romă, turtă dulce şi ciubuc.

Programul S.P.E.R. – Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă, care a debutat în mai 2007, este implementat de Secretariatul General al Guvernului prin fonduri PHARE şi are ca beneficiar Agenţia Naţională pentru Romi. S.P.E.R. este prima campanie naţională de informare şi combatere a prejudecăţilor structurale privind romii, iniţiată de Guvernul României.  Aflată la cea de-a doua ediţie, în 2009, platforma S.P.E.R. are ca grupuri ţintă atât populaţia majoritară, cât şi cetăţenii de etnie romă.

Intrarea este libera.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.