Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rolul artei și al culturii în combaterea romofobiei

0

Proiectul „Rolul artei și al culturii în combaterea Romofobiei”, realizat de Federația Democrată a Romilor în parteneriat cu Goethe Institut București și Muzeul Municipiului București – Muzeul Dr. Nicolae Minovici, proiect ce se va desfășura în perioada noiembrie – decembrie 2017. Proiectul beneficiază și de cooperarea punctuală cu Institutul European al Romilor pentru Arte și Cultură (Berlin).

Expoziția de fotografie Romă Body Politics – No Innocent Picture va fi expusă la Muzeul Nicolae Minovici în perioada 23 noiembrie – 10 decembrie, cu vernisajul acesteia în 23 noiembrie de la ora 17:30, urmat de un concert al New Saraiman Fusion Band. Expoziția este realizată cu ajutorul artiștilor și activiștilor romi și prezintă felul în care corpurile romilor sunt un construct istoric de tip underclass, ce are origini în instituțiile sclaviei și în reprezentările mass media.

Studiul exploratoriu despre reprezentarea și autoreprezentarea romilor în artele vizuale este unul care, la fel ca și expoziția, problematizează reprezentarea romilor în imagini stereotipe de-a lungul istoriei, și modul în care mentalul colectiv despre cine sunt romii a fost construit pe baza acestora.

În perioada 24-26 noiembrie, artiștii romi se vor întâlni în cadrul unui forum unde vor dezbate contribuția artei proprii la deconstrucția acestor imagini.

Sursa: Facebook aici.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.