Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rocket Bike Fest VI, pista prieteniei si fonduri de peste 20.000 euro adunate intr-o singura zi pentru copiii cu autism!

0

Ca in fiecare an, Asociatia Help Autism si BikeXpert au deschis si in aceasta toamna portile pentru iubitorii ciclismului si pentru cei care prefera petrecerea timpului de calitate alaturi de familie si prieteni. Pista prietenei de la Rocket Bike Fest a reunit, pentru inca o editie, sustinatori ai cauzei copiilor cu autism.

Sub sloganul “Pedalez, ma distrez, donez!” ciclisti de toate varstele si copii si-au dat intalnire in Padurea Cernica, pe 26 septembrie, si au concurat fiecare la categoria sa, oferind celor prezenti o demonstratie de ambitie, forta si, nu in ultimul rand, de solidaritate pentru cei afectati de autism.

IMG_8785

            „De 5 ani, Asociatia Help Autism ofera sansa la o viata obisnuita copiilor cu tulburari din spectrul autist si ne dorim ca efortul sa fie si al comunitatii. Rocket Bike Fest este prilejul excelent de a te simti bine alaturi de familie si prieteni si de a face bine, de aceea pista prieteniei creaza contextul bun pentru constientizarea autismului, sensibilizarea comunitatii cu privire la dificultatile integrarii copiilor cu TSA si implicare.”, spune Daniela Bololoi, presedinta asociatiei. Fondurile colectate din taxa de inscriere la aceasta competitie si sponsorizari sunt directionate de asociatie catre spriinirea programului de terapie urmat de peste 250 de copii in centrele Help Autism.

Cu peste 300 de concurenti si participarea a peste 800 de persoane, competitia dedicata sustinerii programelor de diagnostic precoce, evaluare psihologica si interventie timpurie in autism, a reusit sa stranga din sponsorizarile partenerilor si din donatiile persoanelor fizice, pe langa sursele necesare organizarii evenimentului, suma de 7.300 euro, bani ce se pot transforma in peste 1000 de ore de terapie pentru copiii din Asociatia Help Autism.

Sponsorizarile partenerilor Rocket Bike Fest, atat pentru premiile concurentilor, tombola, cat si pentru publicul din ziua evenimentului, au constat in: vouchere cadou, biciclete, imprimanta HP, jucarii, inghetata, dulciuri, asigurarea hidratarii concurentilor, obiecte promotionale oferite de sponsorul principal al acestei editii, Fan Courier, produse in valoare totala de aproximativ 8.500 Euro si au contribuit la reusita acestui eveniment.

“Prin tot ceea ce facem, incercam sa ne integram in fiecare comunitate in care patrundem si sa respectam regulile acesteia. Prin prisma tipicului companiei noastre, am patruns in cele mai indepartate colturi ale tarii, iar cand simtim ca este nevoie de ajutorul nostru, il oferim cu responsabilitate. Pentru ca vrem si suntem parte a comunitatii, ne simtim datori moral sa intoarcem o parte din ceea ce primim de la ea. Fiecare membru al echipei FAN Courier este constient ca trebuie sa ne implicam in comunitatile in care am patruns si sa fim acolo cand este nevoie.” a declarat Adrian Mihai, Business Development Manager FAN Courier.

Un premiu special pus la dispozitie de Agentia de turism Christian Tour a fost oferit la categoria Fundraiser Voluntar celui care a strans fonduri pentru copiii Asociatiei Help Autism, constand intr-un city break la Bruxelles.

IMG_8479

Organizatorii si partenerii au avut in vedere ca participantii, indiferent de varsta, sa beneficieze de o zi de neuitat in natura, o zi plina de surprize si premii, un traseu de poveste si au facut ca Rocket Bike Fest sa fie considerat unul dintre cele mai de succes evenimente de profil.

Rocket Bike Fest aduna in jurul sau, la fiecare editie, oameni care prin implicarea lor contribuie la cauza Asociatiei Help Autism: zeci de voluntari, echipele organizatorice, sponsori, parteneri media.

Sustinatorii editiei: Farmexpert, HP, Ciuc, BikeXpert, Aqua Carpatica, Christian Tour, Mega Image, Papa la Soni, Betty Ice, Isostar, Sun Plaza, Alka, Alexandreea Club Fitness & Spa, Boribon, Ciuc, AHA Kids Club, Danone, Himalaya Travel, Elite Kids, Noriel, Fun Science, Urban, AtmospHair, Foarfeca si Briciul, Butan Gas, Ambulanta, Crucea Rosie, Brigada de Voluntari, RenTech.ro. Aceasta editie a fost Powered by FAN Courier.

Partenerii media ai editiei: partener media principal – Itsy Bitsy,  Bursa, B24 Kids, Euromedia, Phoenix Media, Vision Media Plus, Calendar Evenimente, Biciclistul.ro, Sports Planner, Ciclism.ro, Freerider, Biciclop, Dirt Bike.

Rocket Bike Fest este un concurs de ciclism cross country (XCO) care isi propune sa sprijine un stil de viata sanatos si sa promoveze ciclismul ca mod de petrecere al timpului liber, fiind o competitie dedicata familiilor, copiilor, pasionatilor de natura si de ciclism, performerilor in acest sport.

Obiectivul principal: Dezvoltarea la nivel national a programelor de diagnostic, terapie si integrare sociala a copiilor cu tulburare din spectrul autist.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.