Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roboții cuceresc Bucureștiul!

0

Biblioteca Metropolitană și UPC România dau startul unui proiect neconvențional, adresat tinerilor

Biblioteca Metropolitană București  și UPC România dau startul Turneului Roboților, un proiect de educație nonformală, cu multe surprize și provocări pentru tinerii pasionați de robotică.

Turneul Roboților va consta într-o serie de evenimente desfășurate pe parcusul unei întregi luni în filialele Bibliotecii Metropolitane din București – Liviu Rebreanu – marți, 27 mai, ora 14:00; I.L. Caragiale – marți, 3 iunie, ora 14:00; Ioan Slavici: marți, 10 iunie, ora 14:00; Lucian Blaga: marți, 17 iunie, ora 14:00.

Turneul Robotilor

Printre invitații care vor susține prezentări se vor număra doi reprezentanți ai Clubului de robotică “RObotiqueFF” al Facultății de Inginerie în Limbi Străine din Politehnica București, precum și Iulian Lazăr, câstigătorul concursului Tech School din cadrul platformei www.smartnation.ro , la categoria 15-19 ani. În cadrul evenimentului Iulian Lazar va vorbi despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezistă sub apă.

Participanții vor avea ocazia să observe  diverse tipuri de roboți, să afle detalii despre construirea  lor și chiar să îi manevreze, la indicațiile studenților specialiști.

Despre Biblioteca Metropolitană

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este reţeaua de biblioteci publice care serveşte interesele de lectură şi informare ale bucureştenilor. Misiunea ei este de a facilita accesul gratuit şi nediscriminatoriu la drepturile culturale fundamentale, servind ca un centru comunitar care susţine activ informarea, cercetarea, educaţia şi recreerea locuitorilor din Bucureşti şi din judeţul Ilfov, şi care contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii bucureştenilor prin oferta ei inovatoare şi programul integrat de servicii cu caracter public.

Despre UPC

UPC România, una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală, este lider în domeniul inovaţiei în tehnologie. Compania oferă servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de oraşe. Serviciile digitale oferite de UPC România îi conectează pe cei 1.179.500 de clienţi la universul digital şi le oferă experienţe uimitoare. Premierele UPC pe piaţa din România includ lansarea televiziunii digitale, a tehnologiilor HD, DVR, 3D, dar şi a internetului de mare viteza, Fiber Power 200 Mbps. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitaţi www.upc.ro.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.