Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roaba de cultura se redeschide in parcul Herastrau, sambata, 17 mai, 2014

0

Proiectul «Roaba de cultura», locul preferat de relaxare al bucurestenilor, se redeschide pentru al patrulea an consecutiv, incepand de sambata, 17 mai.

Poza RDC

Activitati diverse, de la spectacol in aer liber, activitati de relaxare, ateliere educative, activitati dedicate copiilor si familiei, sport , filme, concerte, toate acestea vor intra in programul zilnic al tuturor celor care isi doresc sa-si petreaca timpul altfel, in natura. Proiectul Roaba de cultura, dezvoltat de Asociatia Green Revolution din Bucuresti, este un proiect multifunctional, o alternativa gratuita de petrecere a timpului liber.

Pentru al patrulea an consecutiv, reinnoim invitatia transmisa bucurestenilor de a se apropia de natura, de cultura prin proiectul “Roaba de cultura”, o oaza de liniste si buna dispozitie cu acte in regula. Aici veti descoperiactivitati dintre cele mai diverse: muzica, sport, workshop-ur, teatru, fotografie, film.Va asteptam in numar tot mai mare pentru a va bucura de un festival al culturii in natura, din primavara pana toamna tarziu”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Roaba de cultura, anul acesta, pregateste:

/   seri de film artistic : filme de Oscar

/   concerte in aer liber (jazz, pop, muzica clasica, folk etc.)

/   seri de lectura

/   ateliere cretive pentru copii si adulti si activitati dedicate copiilor cu dizabilitati

/   ore de fitness si activitati sportive

/   show-uri de magie, teatru in aer liber, concursuri

/   expozitii de fotografie

/  performance-uri de arta contemporana

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada 17 mai – 28 septembrie. Accesul in zona Roabei  de cultura este liber sapte zile pe saptamana si beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Primul weekend de activitati propune publicului larg :

SAMBATA  17 mai

/ 17:00- 18:00 Aranjamente si creatii florale cu superbuchete.ro

/ 17:30- 18:30 Club de conversatie in Limba Franceza si Germana  cu Centrul de Limbi Straine IBSEN

/ 18:00 – 20:00 Atelier de castele cu toata familia sustinut de Creative Arts

/ 20:00- 21:00 Concert Rock ‘N Reggae Night cu Directory Band

/ 21:00- 23:00 Film Argo (2012)

DUMINICA 18 mai

/ 10:30- 11:30  Curs de bune maniere pentru copii cu Clever Children

/ 11:00- 12:15 Amazing Race cu Mirunette International Education

/ 12:30- 13:00 Bike Demonstration cu Alexandru Calta de la Scoala de Pedalat

/ 13:00- 14:00 Picnicul copiilor cu Mirunette

/ 14:00- 15:00 Spectacol de magie pentru copii cu TeO Magicianul

/ 17:00- 18:00 Pictura cu cristale si flori cu Daly Dinu, floribydaly.ro

/ 18:00- 20:00 Luna creativitatii in familie sustinuta de Creative Arts ; Demonstratie de pictura pe jucarii urbane  cu Hedwig Creation; Workshop pentru cei mici cu Kinetic Sand

/ 21:00- 23:00 Film- Happy Feet Two (2011)

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau, pajistea de langa zona Pescarus, a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg, peste 200.000 de persoane adunandu-se in spatiul verde al Roabei de cultura in ultimii ani.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Programul saptamanal : www.roabadecultura.ro / https://www.facebook.com/roabadecultura

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.