Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Roaba de cultură” lansează campania de strângere de fonduri “Ajută cultura să meargă mai departe”

0

Proiectul « Roaba de cultura », dezvoltat de Asociatia Green Revolution din Bucuresti, organizeaza in perioada 19.06 -15.10.2013  campania de strangere de fonduri „Ajuta cultura sa mearga mai departe”. 

Dupa 3 ani de proiect si mii de oameni angrenati in activitati desfasurate in timp liber, ateliere educative, activitati dedicate copiilor, familiei, alternative construite pentru o comunitate cu oportunitati culturale nenumarate, “Roaba de cultura” demareaza o campanie de strangere fonduri pentru  a sustine continutul, partea administrativa si organizatorica ale proiectului pentru perioada urmatoare. Cu alte cuvinte, pentru a duce povestea  « Roabei de cultura » mai departe.

Procedura de strangere de fonduri este simpla si include trei variante:

  1. Donatie la Roaba de cultura in cutia galbena, instalata pe pajiste,

  2. SMS in valoare de 2 euro, la numarul 8839, valabil in retelele Vodafone si Cosmote si, incepand cu 1 iulie, si in reteaua Orange.

  3. Donatie pe platforma www.bursabinelul.ro (Proiecte, categoria Cultura), care se poate efecuta cu orice tip de card, fara costuri tranzactionale.

Am creat in mijlocul Bucurestiului o oaza de relaxare si de cultura special pentru voi, unde puteti citi linistiti o carte, urmari un spectacol, vizionand un film bun, va puteti distra alaturi de copiii vostri,  puteti socializa, respira cultura…in natura! Daca va place ideea, va asteptam in numar cat mai mare sa faceti donatii si, in felul acesta,  sa ajutam cultura sa mearga mai departe, sa dezvoltam proiectul si, de ce nu, sa-l replicam in marile orase din tara„, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat de Asociatia Green Revolution, cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si se desfasoara in perioada 11 mai – 15 octombrie. Accesul in zona ,,Roabei  de cultura”, zona Pescarus din parcul Herastrau, este liber sapte zile pe saptamana si beneficiaza de acces Wi-Fi gratuit.

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau (harta http://www.roabadecultura.ro/wp-content/uploads/2011/08/harta1.jpg ) a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg.

In 2012 si  2013, in luna dedicata copiilor, peste 5000 de copii s-au bucurat de activitati diverse; concertele saptamanale au adunat in spatiul verde al Roabei de cultura peste 3000 de oameni,  in fiecare weekend, iar actvitatile din timpul saptamanii au reusit sa creeze un trafic de aproximativ 1000 de persoane in fiecare zi.

Afis Roaba de cultura

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.