Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Roaba de cultura, final de sezon 2014

0

“Roaba de Cultura”, un proiect al Asociatiei Green Revolution, inchide portile celui de-al patrulea sezon. Multumirile merg catre toti cei care au pasit pe pajistea din parcul Herastrau in 2014 si au participat la activitatile organizate in cadrul proiectului, catre artistii si instructorii care au sustinut evenimentele, dar si catre sponsorii care au sprijinit proiectul.

“Pentru patru ani consectiv, am reusit sa aducem cultura mai aproape de publicul “Roabei de cultura”, am impartit zambete pe fetele tuturor celor care ne-au calcat iarba si am creat activitati dintre cele mai diverse, menite sa te incarce cu energie pozitiva. Le multumim celor peste 400.000 de vizitatori, ati fost niste oaspeti minunati, dar si celor aproape 17.000 de fani de pe facebook si speram sa va avem alaturi de noi si anul viitor”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

In cei patru ani de existenta, peste 400.000 de mii de bucuresteni au ales sa-si petreaca timpul liber altfel, bucurandu-se de un festival al culturii in natura, din primavara pana-n toamna, pe pajistea de la Roaba de Cultura.

Foto RDC1

« Roaba de Cultura » este un proiect multifunctional, dezvoltat de Asociatia Green Revolution. Proiectul a fost gandit ca o alternativa gratuita de petrecere a timpului liber, o oaza de relaxare si cultura, creata pentru a te binedispune la fiecare sfarsit de saptamana. Programul « Roabei de Cultura » ofera activitati in aer liber, concerte, alteliere creative, diverse activitati sportive, lectura, proiectii de filme, dar si activitati dedicate copiilor, familiei, alternative construite pentru o comunitate cu oportunitati culturale nenumarate.

Anul acesta, Roaba de cultura a oferit:

/ Seri de film artistic: 60 de filme de Oscar

/ Evenimente speciale: 42

/ Concerte in aer liber (jazz, pop, muzica clasica, folk etc) – 69

/ Ateliere cretive pentru copii si adulti si activitati dedicate copiilor cu dizabilitati – 134

/ Ore de fitness si activitati sportive – 42

/ show-uri de magie, teatru in aer liber, concursuri – 29

Proiectul Roaba de cultura este dezvoltat cu sprijinul ALPAB (Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti) si s-a desfasurat in perioada 11 mai – 5 octombrie 2014. Accesul in zona ,,Roabei de cultura” a fost liber sapte zile pe saptamana si a vizitatorii au avut acces Wi-Fi gratuit.

Incepand cu 2011, proiectul Roaba de cultura a reusit sa atraga publicul bucurestean catre o alternativa de petrecere a timpului liber. Spatiul verde din Herastrau a devenit un nod cultural pentru trecatori, publicul cunoscator si publicul larg. In 2014, in luna dedicata copiilor, peste 3000 de copii s-au bucurat de activitati diverse; concertele saptamanale au adunat in spatiul verde al Roabei de cultura peste 1000 de persoane in fiecare weekend, iar activitatile din timpul saptamanii au reusit sa creeze un trafic de aproximativ 2000 de persoane in fiecare zi.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.