Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

RIUF | Universitati din toata lumea cu rata de angajabilitate de peste 90% vin în Bucuresti pe 7 si 8 octombrie

0

Anual, peste 22.000 de liceeni si studenti participa la cel mai mare targ international de universitati din Europa de Sud Est pentru a afla informatii despre programele de studiu din Romania si din strainatate. Mai bine de 27% dintre vizitatorii RIUF- The Romanian International University Fair cauta programe de licenta si masterat în strainatate, principalele destinatii fiind Marea Britanie, Olanda, Germania, Franta si Germania. Cei din urma alaturandu-se celor peste 35.000 de tineri romani cu statut de student international.

De ce pleaca elevii la studii în strainatate?

„Din ce în ce mai multi elevi si studenti îsi doresc sa beneficieze de o curricula cuprinzatoare, care sa le puna la dispozitie atat notiuni teoretice, cat si practice. Universitatile din strainatate au identificat aceasta nevoie stringenta si au adaptat programa, pentru ca studentii sa aiba la îndemana toate resursele pentru a le deschide calea catre o cariera aleasa din prisma experientei academice. Nu e de mirare faptul ca aceasta structura a universitatilor a atras nu un numar din ce în ce mai mare de studenti, ci si nenumarate companii care doresc sa recruteze forta de munca chiar din campusurile universitatilor. Sute de multinationale investesc în educatie, implicit în universitati, pentru ca tinerii sa poata învata o meserie per se chiar de pe bancile facultatii”, a spus Bogdan Kochesch, Managing Partener EDUCATIVA.

Universitati cu rata de angajabilitate de peste 90% vin la Bucuresti

Pe 7 si 8 octombrie, RIUF – The Romanian International Fair, cel mai mare targ de universitati din Europa de Sud-Est, aduce la Bucuresti peste 120 de universitati din toata lumea, mare parte dintre acestea bucurandu-se de rate de angajabilitate de aproape  100% pentru studentii lor.

Conform Times Higher Education, dintre universitatile olandeze, 10 dintre cele prezente la targul de universitati sunt clasate în top 20 al institutiilor din Olanda cu rata extraordinara de angajabilitate. Acestea sunt: University of Amsterdam (locul 5), University of Twente (locul 5), University of Groningen (7), Universitati din Rotterdam (10), Fontys University of Applied Sciences (14), HU University of Applied Sciences (14), Tilburg University (17), Utrecht University (17), InHolland University (20).

Dintre universitatile britanice, RIUF pune fata în fata studentii cu reprezentantii universitatilor cu rata de angajabilitate sporita, potrivit studiului realizat de Times Higher Education. Imperial College London (5), University College London (8), University of Bristol (9), University of Southampton (21), Queen Mary University of London (24),  University of Sheffield (29),  University of Birmingham (32), Brunel University (33) sunt doar cateva dintre marile centre academice din Regatul Unit prezente la eveniment.

Lista completa a universitatilor care vin în Romania în aceasta toamna poate fi consultata pe site.

Cum gasesti domeniul potrivit în care vrei sa îti construiesti o cariera?

Pentru cei care înca nu au gasit domeniul sau programul de studiu pe care vor sa-l urmeze pentru a-si contura o cariera de succes, la RIUF-The Romanian International University Fair vor gasi echipe de consilieri educationali sau vocationali care vor oferi informatii detaliate despre procesul de admitere în strainatate, dar si în Romania.

În plus, vizitatorii vor avea ocazia sa participe la RIUF YouForum, singura conferinta de dezvoltare personala si orientare în cariera, dedicata 100% elevilor si studentilor. În cadrul panelurilor de discutii si a atelierelor practice, invitatii urmaresc sa ofere exemple personale prin care sa motiveze tinerii în alegerile lor educationale si profesionale. Ovidiu Eftimie (Times New Roman), Marian Ionescu (Mariciu), David Timis (Google), Teodora Migdalovici (The Alternative School of Creative Thinking) si Vladimir Coman-Popescu (HaHaHa Production) sunt doar o parte din cei peste 45 de invitati prezenti la cea de-a treia editie RIUF YouForum din Bucuresti.

RIUF YouForum va avea o prima editie si în Timisoara, iar programul complet poate fi vazut pe site-ul www.riuf.ro.

RIUF-The Romanian International University Fair organizeaza editia cu numarul 21 în Bucuresti, 7-8 octombrie, la Sala Palatului, în Timisoara, pe 10 octombrie, la CRAFT – Centrul Regional de Afaceri Timisoara si în Iasi, 12 octombrie, Palas Congress Hall Iasi si sunt asteptati peste 12.000 de vizitatori

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizatii non-guvernamentale si companii ce dezvolta produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani în identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala. Printre programele EDUCATIVA se numara serviciile de consiliere educationala EDMUNDO, UNIVERSALIO si EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro si platforma centralizata de înscriere la universitati din Romania, AdmitereOnline.ro.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.