RIUF aduce în luna martie o nouă ediție RIUF YouForum, conferința de orientare în carieră pentru elevi și studenți

0

În perioada 18-19 martie la Sala Palatului din București are loc o nouă ediție RIUF, cel mai mare târg internațional de universități din Sud-Estul Europei, unde vizitatorii pot afla informații despre peste 7.000 de programe de studiu de la peste 100 de universități şi instituţii educaţionale, din 15 țări.

yf_s_B

Printre elementele de noutate RIUF-The Romanian International University Fair se numără şi o nouă ediție a conferinței RIUF YouForum, eveniment de orientare în carieră si dezvoltare profesională pentru elevi și studenți.

Sens unic către educație cu RIUF YouForum

Aflată deja la a doua ediție, conferința urmarește să îi ajute pe tinerii aflați la liceu sau la facultate să descopere din timp ce program de studiu sau ce carieră li se potrivește.

RIUF YouForum pune accent pe educația de calitate, pe alegerea unui domeniu potrivit pentru viitorii studenți si masteranzi. Aici vizitatorii pot afla mai multe și despre oportunitățile care se ivesc în timpul studenției, ajutându-i la dezvoltarea personală și profesională.

Desfașurată pe 18-19 martie, în cadrul celui mai mare târg internațional de universități din Europa de Sud-Est, conferința RIUF YouForum include sesiuni de discuții și ateliere practice cu oameni din echipele unora dintre cele mai apreciate branduri din România, dar și o serie de prezentări susținute de reprezentanții universităților internaționale și instituțiilor educaționale prezente la târg.

Peste 40 de invitaţi, 26  de prezentări, sesiuni de discuţii şi ateliere practice

În cadrul sesiunilor de discuții, invitații urmăresc să ofere exemple personale prin care să motiveze tinerii în viitoarele lor alegeri educaționale și profesionale. Dragoș Bucurenci, Matei Dima (BRomania), Paula Herlo, Cornel Ilie (VUNK), dar și Sandra Gătejeanu Gheorghe (Director de protocol Casa Regală a României) sunt doar o parte dintre cei peste 40 de speakeri prezenți la cea de-a doua ediție RIUF YouForum din București.

Aceștia vor trata subiecte precum „(Spune) povești care schimbă lumea”, „Transformă-ți talentul într-un job de succes”, „Rețeaua socială din mediul offline sau rețeaua de socializare din mediul online”, „Sens unic către educație” și „Ready, steady, start(up)”.

giphy

În ceea ce privește atelierele practice, acestea vor pune accent pe teme de mare interes în rândul tinerilor. „ABC-ul medicinii. Ce înseamnă să fii medic cu adevărat”, „Învinge-ți teama de a vorbi în public” , „Creative writing”, „Învață să (te) vinzi folosind cele mai potrivite cuvinte” și „Start Game” sunt cele 6 ateliere din cadrul conferinței RIUF YouForum.

Cei interesați pot afla mai multe informații pe www.riuf.ro, cel mai mare târg internațional de universități având loc pe 18-19 martie la Sala Palatului din București, acolo unde vizitatorii vor putea afla mai multe despre programele de studiu dorite din țară sau din străinătate.

Ediția de primăvară RIUF are loc și la Cluj-Napoca, pe 21 martie, la Sala Polivalentă, precum și la Brașov, pe 23 martie, la Hotel Aro Palace.

Despre Grupul Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizații non-guvernamentale și companii ce dezvoltă produse și servicii educaționale care ajută tinerii români în identificarea si fructificarea oportunitaților de dezvoltare personală. Printre programele EDUCATIVA se numară serviciile de consiliere educațională EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA, serviciul de recrutare Reviro și platforma centralizată de înscriere la universități din România, AdmitereOnline.ro.

Despre autor

avatar

EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale (organizații non-guvernamentale și companii) ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională printr-o gamă largă de proiecte și servicii educaționale. Principalele proiecte marca EDUCATIVA sunt: RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universităţi din România; EDMUNDO – serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; UNIVERSALIO – serviciu de consiliere pentru orice universitate din lume în limba engleză, franceză și germană; REVIRO– oferă oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.