RFI transformă strada Lipscani în parc

0

RFI Romania organizează, pe 20 și 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, a IV-a ediție a Park(ing) Day(s), eveniment desfăşurat la nivel mondial. Scopul e de a atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane. Pentru doua zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 m2 de gazon.

Copiii sunt așteptați, alături de profesori și părinți, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiționale din carton, meșteșugit figurine din hârtie, precum și la spectacole de teatru cu Excelsior și Teatrul „Ion Creangă”.

Oamenii … mari vor avea ocazia să învețe pași de Salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curțile boierești, interpetată acum live de trupa Trei parale, să se destindă cu o comedie savuroasa cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin si Pierre Richard. (« Et si on vivait tous ensemble »).

Partenerii RFI pentru bunul mers al evenimentului Park(ing) Day(s) sunt Apa Nova București, Romprest, Fundatia Acvatot, ARCUB, City Garden, Chelgate Public Affairs & Public Relations, TV5 și România Liberă.

Participă: Editura Baroque Books & Arts, kika, Romstal, Romprest Security, școala de salsa „Love to dance”.

Despre Park(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind inițiat în 2005 în San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în București de RFI România.

Despre RFI Romania

RFI România este un post de radio de actualități, filială a Radio France Internaţionale. Emite 24 de ore din 24 în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova şi Chişinău. Programele sunt preluate de peste 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară. RFI România difuzează în prezent 13 ore de emisiuni în limba română şi 11 ore în limba franceză.

 parking day lipscani 2013

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează