RFI transformă strada Lipscani în parc

0

RFI Romania organizează, pe 20 și 21 septembrie, pe strada Lipscani din Centrul Vechi, a IV-a ediție a Park(ing) Day(s), eveniment desfăşurat la nivel mondial. Scopul e de a atrage atenţia asupra lipsei spaţiului verde din marile aglomeraţii urbane. Pentru doua zile, betonul de pe strada Lipscani va fi acoperit de 600 m2 de gazon.

Copiii sunt așteptați, alături de profesori și părinți, la ateliere de pictură, dichisit sate tradiționale din carton, meșteșugit figurine din hârtie, precum și la spectacole de teatru cu Excelsior și Teatrul „Ion Creangă”.

Oamenii … mari vor avea ocazia să învețe pași de Salsa, să asculte muzică de odinioară, cântată la curțile boierești, interpetată acum live de trupa Trei parale, să se destindă cu o comedie savuroasa cu Jane Fonda, Geraldine Chaplin si Pierre Richard. (« Et si on vivait tous ensemble »).

Partenerii RFI pentru bunul mers al evenimentului Park(ing) Day(s) sunt Apa Nova București, Romprest, Fundatia Acvatot, ARCUB, City Garden, Chelgate Public Affairs & Public Relations, TV5 și România Liberă.

Participă: Editura Baroque Books & Arts, kika, Romstal, Romprest Security, școala de salsa „Love to dance”.

Despre Park(ing) Day

PARK(ing) Day este un eveniment mondial ce are loc în fiecare a treia vineri a lunii septembrie, fiind inițiat în 2005 în San Francisco. Misiunea PARK(ing) Day este să atragă atenţia asupra nevoii de mai mult spaţiu public, să genereze dezbateri despre cum este creat şi alocat spaţiul public şi să îmbunătăţească viaţa orăşenilor, măcar pentru o zi. Conceptul a fost adus în București de RFI România.

Despre RFI Romania

RFI România este un post de radio de actualități, filială a Radio France Internaţionale. Emite 24 de ore din 24 în Bucureşti, Iaşi, Cluj, Craiova şi Chişinău. Programele sunt preluate de peste 50 de posturi locale de radio din întreaga ţară. RFI România difuzează în prezent 13 ore de emisiuni în limba română şi 11 ore în limba franceză.

 parking day lipscani 2013

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează