Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rezidenta artistica intr-un container naval: City Switch 2010

0

Octombrie 2010: Containerul naval care a poposit anul trecut in cartierul Uranus din capitala ajunge acum in curtea Muzeului National George Enescu – Palatul Cantacuzino din Bucuresti.  Artistul francez Laurent Pernel va lucra toata luna octombrie la transformarea containerului intr-o opera de arta si la conectarea acestuia cu gradina si implicit palatul care il gazduiesc, cu spatiul urban bucurestean, cu Romania, cu relatiile bilaterale…

Aceasta editie a proiectului City Switch se deschide oficial pe 7 octombrie, ora 19.00, la Institutul Francez Bucuresti.

Galeria Roger Tator din Lyon/Franta, Fundatia Ratiu Romania din Bucuresti, Muzeul National George Enescu si Institutul Francez din Bucuresti colaboreaza la proiectul artistic City Switch, editia a doua.

Proiectul se adreseaza unor artisti romani si francezi care vor lucra in spatii urbane din Franta respectiv Romania. Cele doua etape ale proiectului actual se desfasoara sub forma unor rezidente artistice la Bucuresti si Lyon.

Rezidenta din octombrie-noiembrie 2010 dela Bucuresti consta in instalarea unui container industrial Algeco in curtea Muzeului National George Enescu / Palatul Cantacuzino  timp de doua luni.  In interiorul si in jurul acestui container artistul francez Laurent Pernel va lucra timp de o luna de zile la o instalatie artistica pe o tema sociala actuala, transformand astfel containerul in studio de lucru. Urmatoarea luna, containerul va putea fi vizitat de publicul larg, dupa un orar prestabilit.
Unul din principalele obiective  ale proiectului consta in localizarea unor spatii urbane europene si folosirea acestora ca destinatii pentru lucrari si instalatii de arta contemporana, prin intermediul unui container mobil si itinerant.

Pe 7 octombrie la ora 19.oo, la Institutul Francez Bucuresti (libraria Carturesti dela parter), artistul Laurent Pernel va face o scurta prezentare a parcursului sau artistic si a rezidentei sale in Romania.

Programul rezidentei dela Bucuresti, artist invitat Laurent Pernel
Programul rezidentei = 1 – 30 octombrie 2010
Locatie: curtea interioara a Muzeului National George Enescu

Conferinta. Laurent Pernel prezinta demersul sau artistic, 7 octombrie la ora 19
Locatie: Institutul Francez Bucuresti

Expozitie in spatiu interior = 21 octombrie – 30 noiembrie 2010
Vernisaj= 21 octombrie la ora 18
Locatie: Institutul Francez Bucuresti

Expozitie-container = 02 – 30 noiembrie 2010
Vernisaj, 02 noiembre 2010, ora 19
Locatie : curtea interioara a Muzeului National George Enescu

Parteneri proiect: Muzeul National George Enescu Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Ambasada Frantei la Bucuresti, Regiunea Rhône-Alpes, Galeria Olivier Houg Lyon, Centrul International de Arta Contemporana Bucuresti, Algeco, Bosch, Modernism.ro, gingergroup.ro

Parteneri permanenti: JCK-butic de creatie si productie, Bestcom-birou de traduceri, Modernism.ro – platforma de promovare a scenei artistice contemporane romanesti

Rezidenta din toamna anului 2011 din Lyon, Franta va reprezenta o experienta artistica similara pentru un grup de artisti din Romania – Grupul focAR.

In 2009 proiectul s-a desfasurat, timp de doua luni, pe terenul viran de langa Uranus, sector 4, Bucuresti, langa The ARK, Bursa Marfurilor Creative.  Au participat artistii Bertrand Lacombe si Sophie Dejode din Lyon.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.