Rezidenta artistica intr-un container naval: City Switch 2010

0

Octombrie 2010: Containerul naval care a poposit anul trecut in cartierul Uranus din capitala ajunge acum in curtea Muzeului National George Enescu – Palatul Cantacuzino din Bucuresti.  Artistul francez Laurent Pernel va lucra toata luna octombrie la transformarea containerului intr-o opera de arta si la conectarea acestuia cu gradina si implicit palatul care il gazduiesc, cu spatiul urban bucurestean, cu Romania, cu relatiile bilaterale…

Aceasta editie a proiectului City Switch se deschide oficial pe 7 octombrie, ora 19.00, la Institutul Francez Bucuresti.

Galeria Roger Tator din Lyon/Franta, Fundatia Ratiu Romania din Bucuresti, Muzeul National George Enescu si Institutul Francez din Bucuresti colaboreaza la proiectul artistic City Switch, editia a doua.

Proiectul se adreseaza unor artisti romani si francezi care vor lucra in spatii urbane din Franta respectiv Romania. Cele doua etape ale proiectului actual se desfasoara sub forma unor rezidente artistice la Bucuresti si Lyon.

Rezidenta din octombrie-noiembrie 2010 dela Bucuresti consta in instalarea unui container industrial Algeco in curtea Muzeului National George Enescu / Palatul Cantacuzino  timp de doua luni.  In interiorul si in jurul acestui container artistul francez Laurent Pernel va lucra timp de o luna de zile la o instalatie artistica pe o tema sociala actuala, transformand astfel containerul in studio de lucru. Urmatoarea luna, containerul va putea fi vizitat de publicul larg, dupa un orar prestabilit.
Unul din principalele obiective  ale proiectului consta in localizarea unor spatii urbane europene si folosirea acestora ca destinatii pentru lucrari si instalatii de arta contemporana, prin intermediul unui container mobil si itinerant.

Pe 7 octombrie la ora 19.oo, la Institutul Francez Bucuresti (libraria Carturesti dela parter), artistul Laurent Pernel va face o scurta prezentare a parcursului sau artistic si a rezidentei sale in Romania.

Programul rezidentei dela Bucuresti, artist invitat Laurent Pernel
Programul rezidentei = 1 – 30 octombrie 2010
Locatie: curtea interioara a Muzeului National George Enescu

Conferinta. Laurent Pernel prezinta demersul sau artistic, 7 octombrie la ora 19
Locatie: Institutul Francez Bucuresti

Expozitie in spatiu interior = 21 octombrie – 30 noiembrie 2010
Vernisaj= 21 octombrie la ora 18
Locatie: Institutul Francez Bucuresti

Expozitie-container = 02 – 30 noiembrie 2010
Vernisaj, 02 noiembre 2010, ora 19
Locatie : curtea interioara a Muzeului National George Enescu

Parteneri proiect: Muzeul National George Enescu Bucuresti, Institutul Francez Bucuresti, Ambasada Frantei la Bucuresti, Regiunea Rhône-Alpes, Galeria Olivier Houg Lyon, Centrul International de Arta Contemporana Bucuresti, Algeco, Bosch, Modernism.ro, gingergroup.ro

Parteneri permanenti: JCK-butic de creatie si productie, Bestcom-birou de traduceri, Modernism.ro – platforma de promovare a scenei artistice contemporane romanesti

Rezidenta din toamna anului 2011 din Lyon, Franta va reprezenta o experienta artistica similara pentru un grup de artisti din Romania – Grupul focAR.

In 2009 proiectul s-a desfasurat, timp de doua luni, pe terenul viran de langa Uranus, sector 4, Bucuresti, langa The ARK, Bursa Marfurilor Creative.  Au participat artistii Bertrand Lacombe si Sophie Dejode din Lyon.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează