Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Revista Art Out anunță încheierea expoziţiei de pictură “Peisajul din vis”

0

Revista Art Out anunță încheierea expoziţiei de pictură “Peisajul din vis”, găzduită de Centrul socio-cultural Jean Louis Calderon din Bucureşti.

Joi, 7 august 2014, ora 18.00 – a avut loc vernisajul expoziţiei de de pictură “Peisajul din vis”. Evenimentul reprezintă un proiect ambiţios care îşi propune să prezinte într-o selecţie inedită peisaje reale sau virtuale care reflectă diferite etape de lucru şi stadii ale artistei Laura Lucia Mihalca.

 afis

Gazda evenimentului este Centrul Socio – Cultural „Jean – Louis Calderon” al Primăriei Sectorului 2, Bucureşti.

Adresa: Str.  J. L. Calderon nr. 39, Sector 2, Bucureşti.

Au luat cuvântul în deschidere: Elena Scurtu – Director Centru J. L. Calderon; Ligia Niculae – istoric, cercetător independent; Doina Ghițescu – actrita; Laura Lucia Mihalca – artist vizual.

Noutatea peisajelor Laurei Lucia Mihalca constă în legătura stabilă şi armonioasă dintre real, vizibil, palpabil şi virtual, personal, subiectiv, efemer. În acest cadru simbolic, omul rămâne o prezenţă sensibilă şi abia perceptibilă. În seria de peisaje prezentate, protagoniştii rămân elementele naturalului: elemente ale vegetalului, păduri şi munţi sau mări.

“Laura Lucia Mihalca, artist complet, pasionată de ce face, ne demonstrează prin această expoziție că visul este cea mai profundă metodă de cunoaștere. Foarte ușor se poate observa că sub pensula ei culorile cântă, iar peisajul parcă uitat de contemporani capătă acum un nou înțeles datorită visului Laurei.

Titlul expoziției, Peisajul unui vis, este unul semnificativ pentru că în peisajele Laurei efemerul se îmbină cu permanentul, realul cu virtualul, putându-se astfel observa că, privindu-le cronologic, cele mai apropiate de real si natural sunt primele tablouri, ultimele fiind atinse de nota abstractă. Visul reprezintă lărgirea orizonturilor, cântecul lin şi neîncetat al minții noastre. Opera este cu atât mai semnificativă cu cât este izvorâtă din vis, dintr-un avânt împotriva regularității, a monotoniei cotidiene.

Se ştie că numai după ce te visezi făcând un lucru pe care în stare de trezire aspiri să îl faci cu măiestrie, abia atunci poți spune că stăpânești domeniul respectiv, iar Laura dovedește acest lucru. Visul te poate ține treaz în zilele în care ceața pare prea densă.”, a spus Ligia Niculae în deschiderea expoziției.

Albumul foto al evenimentului:  https://www.facebook.com

Materiale video ale expozitiei:

Discurs Elena Scurtu – Director Centrul Cultural Jean Louis Calderon din Bucuresti: https://www.youtube.com/watch?v=LRe_b-ia088&feature=youtu.be

Discurs Ligia Niculae, istoric:    https://www.youtube.com/watch?v=0ZlFGMocFmA&feature=youtu.be

Discurs Doina Ghitescu, artista: https://www.youtube.com/watch?v=sHPEXkYUYX0

Parteneri: Asociaţia Operatorilor Culturali din România, Spin Media

Parteneri media: Calendar de evenimente, Iqool, Online gallery, PRwave, Revista Vacanţe la ţară, Radio RFI, Romanticu, România Pitorească, România Pozitivă, SuntPărinte.ro, Ultima Oră, VreauArta.ro.

Artist vizual emergent şi istoric de artă,  licenţiata Facultăţii de Istoria şi Teoria Artei din cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Laura Lucia Mihalca s-a remarcat încă din anii facultăţii pentru expresivitatea lucrărilor sale şi pentru activitatea sa expoziţională intensă. Este unul din cei mai activi tineri curatori şi artişti vizuali contemporani, fiind implicată în proiecte de anvergură la nivel local şi naţional. A organizat o serie amplă de expoziţii colective şi personale în Bucureşti, în ţară şi în străinătate. Lucrările sale se regăsesc în numeroase colecții particulare. A scris şi publicat mai multe articole de istoria artei şi a arhitecturii. A fondat revista de artă Art Ouţ, al cărui director şi redactor-şef este până în prezent.

Blog personal: www.lauraluciamihalca.blogspot.com

Art Out este mai mult decât o publicaţie dedicată artelor şi frumosului, este un generator de idei creative şi un organizator experimentat de evenimente cultural-artistice. Revista propune dezbateri actuale despre artă, arhitectură, patrimoniu și restaurare. Art Out este lider pe piața publicaţiilor de artă la nivel național, cu o bună promovare la nivel internațional. www.artout.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.