Retrospectiva 2018 – Imbold, Galeria

0

Vineri, 5 octombrie, de Noaptea Albă a Galeriilor, între19:00-01:00**, Imbold, Galeria prezintă o Retrospectivă a lucrărilor din 2018 cu nouă artiști.

Retrospectiva cuprinde lucrări din 2018 ale artiștilor: Alina Marinescu, Andrei Argaetic, Alexandru Dumitru, Misha Diaconu, Pisica Pătrată, Raluca Băraru, Raluca Preda, Victor Fota, Vlad Baciu. Imbold va pune la dispoziție o broșură cu detalii despre parcursul artistic al fiecărui artist în 2018.

Știm cu toții că sunetul completează foarte bine vizualul. Pentru asta, îi avem invitați pe Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Podcast pentru expoziție și Alexincase încălzește atmosfera din foișoare.


Alina Marinescu ne va dezvălui „5 things about me” – o serie de autoportrete, reprezentată prin ilustrarea unor situații din propria realitate.

Andrei Argaetic va expune lucrarea „Inside the Nest” creată în Portugalia, în cadrul rezidenței artistice „Other Lands, other Sounds”, având ca temă „Landscape”. „Inside the Nest” este o instalație pe o scoarță de copac ilustrată, cu sunet de Josh Geffin & Jorge Salgado, ce are la bază cercul vieții și anume renașterea din cenușă și faptul că natura își știe condiția, aceea de a relua viața din nou după distrugere.

Alexandru Dumitru spune despre „Relicvă” că „a fost cândva magică, cu puteri supranaturale, de unii venerată, de alții uitată, un fragment dintr-o istorie veche… Un obiect pe cât de bizar, acum pe atât de banal… Civilizațiile vin și pleacă, se mișcă și se transformă… Suntem doar un fir minuscul de nisip.”.

MishaDiaconu-metal sculptor prezintă cea mai recentă lucrare din seria buzelor, o lucrare pe care a început-o în prima lună a anului și a finalizat-o de curând: „Te simt în podul palmei”.

Deși în 2018, Pisica Patrata a fost foarte activ în arta murală, la Retrospectiva 2018 ne va dezvălui o lucrare recentă din seria de portrete PisicaPătrată.

2018 a fost pentru Nicăieri von Băraru un an plin, astfel că o punem în dificultatea de a selecta din universul ei artistic suprarealist o lucrare pentru Retrospectiva 2018.

Raluca Preda prezintă lucrarea din ceramică „Totem” sau mai degrabă un pretext de a se juca cu forme abstracte și semi-abstracte, care încarnează în ele figuri, semne; în ansamblu, este o lucrare care te duce cu gândul la forme arhaice din civilizații străvechi.

După prima lui expoziție personală la Imbold, Galeria, Victor Fota revine la Imbold cu cea mai recentă serie de lucrări numită „Entropy”.

Vlad Baciu, pictor pasionat de portrete, va expune la Imbold, Galeria, cea mai recentă lucrare realizată în atelierul său. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.