Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

[RE]TRACING – Maratonul filmului de dans la LINOTIP

0

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans – [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP – Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

[RE]TRACING, maratonul filmului de dans, prezentat de Primăria Capitalei prin Expo Arte, invită spectatorii de toate vârstele să deschidă o poartă către o altă realitate, în care percepția este alterată: timpul accelerează, gravitația compune un tărâm suprarealist și se poartă o dispută pentru sincronicitate.

Filme precum „Through the Supermarket in Five Easy Pieces”(Finlanda), „Competing for Sunlight: Ash” (Austria), „BOOKANIMA: Dance” (Coreea de Sud), „Insan” (Franţa), „Business is Brutal” (Marea Britanie), „Guenni” (Germania) şi „A Flood Remains” (Olanda) explorează, palpitant şi energic, valorile lumii contemporane, în timp ce producții precum „Laws of Motion” (Danemarca), „Room” (Africa de Sud), „Night Dancing” (Marea Britanie), „Vanitas” (Brazilia), „Time Subjectives in Objective Time” (Finlanda), „Adieu” (Cehia) şi „Competing for Sunlight: Oak” (Austria) creează o poartă către o altă realitate, măsoară spaţiul cu gesturi şi surprind o lume iraţională, uneori periculoasă.

Selecția inedită și extrem de variată realizată de coregrafa Simona Deaconescu, directoarea artistică a BIDFF, aduce la maratonul filmelor de dans producții autohtone care demonstrează că graniţele dintre genurile artistice şi generaţii sunt fluide: „Dépaysement”, „NonStop TM”, „Unchained”, „Next Revolution, Please!”, „States Uprooted”, „jam da koakaz” şi „Never Ending”.

Proiecțiile vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte dintre realizatorii filmelor ce vor fi prezentate în cadrul evenimentului. Intrarea este liberă. Mai multe detalii despre program sunt disponibile aici: http://bit.ly/BIDFF_Retracing

*Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.