Reţetă: Prăjitură cu ricotta, nucă și miere (Ricotta Cheese Cake)

0

Reţeta face parte din programul de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.

Reţeta mediteraneană ”Prăjitură cu ricotta, nucă și miere” a fost oferită şi preparată de Cucina di Eleni şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific mediteranean și italian din str. Ștefan Mihăileanu nr. 35, București.

Ricotta este un sortiment de brânză produsă în Italia din resturile rămase din producția altor tipuri de brânză (mascarpone sau provolone) sau din cheagul laptelui după separarea zerului, în special din zer de lapte de oaie.

_SMA2385

Ingrediente:

  • 2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca în rețeta de aici
  • făină Arpis
  • 50 g smântână dulce,
  • 100 g. zahăr
  • 350 g brânză ricotta,
  • nuci,
  • miere,
  • scorțișoară,

Mod de preparare

Se prepară aluatul foietaj ca în rețeta de aici sau se cumpără foile gata preparate.

Dacă se optează pentru prepararea aluatului foietaj, după ce se frământă se presară pe masă un strat subțire de făină Arpis, apoi se întind foile foarte subțiri și se pun în tavă. Se rumenesc foile de plăcintă la foc mic în cuptor (aproximativ10 minute – în funcție de cuptor).

Între timp se bate smântâna cu zaharul cu mixerul Dekassa până ce compoziția se întărește. Apoi se adaugă brânza ricotta și se amestecă bine până se încorporează.

Se scot foile coapte din cuptor și se fărâmițează bine într-o formă de tort (căreia i se scoate fundul). Peste primul strat de foi puse în formă se așează nuci, scortisoara, miere și jumatate din compoziția de smântână și ricotta. Peste compoziție se mai așează un strat de foi fărâmițate. Se completează cu nuci, scortisoara și miere. Apoi se adaugă restul de compozitie și se acoperă cu ultimul un strat de foi.

Se servește cu miere, scortișoară și nuci mărunțite.

Despre Bucătăria Mediteraneană

Bucătăria mediteraneană cuprinde tradiţiile culinare comune specifice celor 22 de țări mediteraneene și rețete culinare simple, cu alimente puţin procesate şi servite în porţii mici.

Deși reţetele zonei mediteraneene sunt foarte variate, majoritatea cuprind elemente specifice zonei: fructe de mare și pește, lactate, carne de animale mici (miel, oaie, capră iepure etc.), legume, semințe, ouă și ulei de măsline.

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conţine făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării şi servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuţite, tacâmuri, vase şi veselă din porţelan şi ceramică şi multe alte accesorii importante în bucătăria modernă. Toate articolele DeKassa oferă un suport material de calitate în realizarea şi servirea preparatelor culinare. Designul de o concepţie ergonomică avangardistă, alături de calitatea excepţională a materialelor, asigură o înaltă durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandându-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazdă

Cucina di Eleni este un restaurant cu specific mediteranean și italian, cu un decor deosebit şi o atmosferă relaxantă. La prepararea rețetelor sale, restaurantul folosește ingrediente de cea mai bună calitate, preparând pâinea şi deserturile în casă. Clienții restaurantului sunt primiți cu servicii profesioniste, într-o ambianţă intimă. Motto: Cucina di Eleni – locul unde revii cu drag!

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este iniţiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis și DeKassa.

Programul este derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu,  blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează