Reteta mexicana: Frigarui de creveti cu salata de varza si avocado

0

Alambre de camarones con ensalada de col y aguacate (Frigărui de creveți marinați la grătar cu salată de varză și avocado).

 creveti la gratar cu salata

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și Restaurantul El Torito.

Rețeta mexicană a fost oferită și preparată de Restaurantul El Torito și poate fi degustată zilnic, în cadrul restaurantului din Str. Iancu Căpitanu nr.30, sector 2, București.

Ingrediente:

  • 10 creveți pe frigărui la grătar, marinați în prealabil
  • 2 avocado
  • 2-3 cani varză albă tocată mărunt
  • 1-2 jalapenos tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie
  • 1-2 lime
  • Sare și piper

Ingrediente pentru sos

  • 1 linguriță de pastă achiote
  • 300 ml suc de portocale

 

Mod de preparare

Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 oră, la rece.

Cât timp aceștia stau la marinat, tocați un sfert de varză albă ca pentru o salată normală și o adăugați peste pasta rezultată din 2 fructe de avocado împreună cu ardeiul jalapenos și ceapa roșie. Se asezonează cu sare și piper.

Crevetii se scot din marinata, se crestează pe spate cu o tăietura fină a carapacei cat tine codita, se moneaza pe o frigaruie de bambus si se aseaza pe gratar.

Se servesc cu salata de avocado si cu un sos de chipotle cu maioneza!

Secretul bucatarului

Timpul de preparare a crevetilor este relativ mic, aproximativ 7 min până cand își schimbă culoarea și devin roz ; cand sunt gatiti termic excesiv se intaresc!

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Partenerul Petrecerii mexicane

Partenerul petrecerii mexicane este Tortilla chips & Dips, un aperitiv Tex-Mex menit să aducă un plus de valoare pieței de chips-uri din România. Gama este formată din cele 3 arome consacrate la nivel mondial: sare, chili și nacho cheese. Sosurile pentru Tortilla completează gama de chips-uri cu cele trei variante: salsa, cheese și guacamole, având gramaje de 210g, respectiv 220g.

Restaurantul Gazdă

În martie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul mexican El Torito.

El Torito este un restaurant mexican inconfundabil, liniile rustice și elementele de design foarte colorate, îți transmit un sentiment de legătură între civilizație și natură.

Pereții sunt o explozie de culori calde și vesele, decorați cu tablourile de un optimism pitoresc al faimosului pictor mexican, Diego Rivera și lămpi în formă de soare.

Toate aceste elemete, la care se adauga sombreros, ritmurile incitante a muzicii mexicane si mirosul devastator de delicios al mancarurilor, fac din restaurantul El Torito un loc perfect pentru o iesire cu prietenii sau colegii de birou la un shot de tequila.

Meniul restaurantului este un adevarat carnaval de culori, arome, gusturi și texturi. Fiesta gastronomică poate începe cu un platou de nachos cu salsa și guacamole pentru a intra în spiritul petrecerii, urmată de o varietate de burritos, taquitos, fajitas, tacos și griluri mexicane.

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 75 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu/wp sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează