Rețetă japoneză: Islander

0

Rețeta face parte din programul de educație culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii” derulat de agenția de relații publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis și DeKassa. În iulie, Restaurantul partener al proiectului este Sushiko.

Rețeta japoneză Islander a fost oferită și preparată de Restaurantul Sushiko și poate fi degustată zilnic la restaurantele japoneze Sushiko din Mall Băneasa și Centrul Vechi.

_SMA2627

Islander cuprinde 3 bucăți sushi somon, 3 buc sushi pește alb, 2 buc sushi ton, 2 bucăți crab sushi, 2 bucăți sushi crevete, 3 role California, 3 piese spicy island roll.

Ingrediente:

–          150 g orez de Sushi

–          Ulei Arpis

–          Somon

–          Pește alb

–          Ton

–          Crab stik

–          Creveți

–          Wasabi

–          Ghimbir murat

–          Sos de soia

–          Avocado

–          togarashi

 

Mod de preparare

Mai întâi se prepară orezul conform retetei de aici, pentru a fi folosit ca bază pentru prepararea fiecărui sortiment de sushi.

Apoi se ia câte puțin orez și se presează în mână; pe fiecare deget de orez se pune câte o bucată de somon, ton, pește alb, creveți sau crab stick.

Pentru ”rolele California”, se va folosi o algă verde, în felul următor: se întinde o algă verde, peste care se adaugă orezul de Sushi presat, apoi crab stick-ul, avocado și creveții. Se rulează și se taie în formă rotundă.

”Spicy Island Roll”se va realiza în felul următor: pe o bucată de algă se va întinde orezul presat, apoi se va presăra somon tăiat în fâșii și se va rula. După rulare se va presăra cu togarashi (un condiment japonez, picant)

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei de porumb, ulei de măsline etc.

Sponsor

Gama de articole, marca DeKassa, destinată preparării și servirii mesei cuprinde vase pentru gătit, cuțite, tacâmuri, vase și veselă din porțelan și ceramică și multe alte accesorii importante în bucătăria modernă. Toate articolele DeKassa oferă un suport material de calitate în realizarea și servirea preparatelor culinare. Designul de o concepție ergonomică avangardistă, alături de calitatea excepțională a materialelor, asigură o înaltă durabilitate a articolelor marca DeKassa , recomandându-le ca foarte practice.

Restaurantul Gazdă

Sushi Ko este singurul lanț de restaurante cu specific japonez din România. Primul restaurant Sushiko a fost deschis în iulie 2009, localizat în Centrul vechi, în cea mai circulată zonă turistica a orasului, este loc plin de viata si agitatie, in special in timpul serii.

Despre program

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis și DeKassa.

Programul este derulat în perioada ianuarie – decembrie 2014 cu sprijinul a 76 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu,  blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează