Rețetă italiană: Platou din fructe de mare cu biban (lup de mare)

0

Reţeta face parte din a 2-a ediție a programului de educaţie culinară “50 de săptămani în bucătăriile lumii”, program derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications, în perioada februarie – decembrie 2015. În luna februarie promovăm bucătăria italiană iar restaurantul partener al proiectului este Bellini Tineretului.

Reţeta italiană ”Platou din fructe de mare cu biban” a fost oferită şi preparată de Bellini Tineretului şi poate fi degustată zilnic la restaurantul cu specific italian din Bulevardul Gheorghe Șincai, nr. 2-4,  Sector 4, București.

IMG_1761

Ingrediente

  • 200 g. File de pește (Lup de mare/ Biban de mare)
  • Amestec din fructe de mare (Midii, Creveți curățați și scoici verzi)
  • Sos de roșii
  • roșii cherry
  • chilli
  • măsline kalamata
  •  busuioc
  • coriandru
  • lime

Mod de preparare

File-ul de pește se prăjește câte 2 minute pe fiecare parte și se scoate pe o farfurie.

Creveții se curăță iar lămâia verde se taie în sferturi.

Apoi amestecul de fructe de mare se călește în unt împreună cu măslinele, roșiile cherry și condimentele. Se stinge cu vin alb, sec.

Se adaugă file-ul de pește și sos de roșii.

Restaurantul Gazdă

Prezent de aproape 8 ani pe piață, Restaurantul Bellini Tineretului s-a străduit să perfecționeze relația cu clienții, oferind mâncăruri și deserturi tradiționale italiene, alături de vinuri de calitate. Renovat complet și redeschis în 2014, restaurantul oferă clienților o atmosferă caldă și selectă. Alături de diferitele sortimente de paste gătite în stil italian, meniul restaurantului oferă și diferite tipuri de fructe de mare, pentru gusturi rafinate. Pentru iubitorii de pizza, Restaurantul Bellini Tineretului prepară peste 20 de tipuri de pizza coapte în cuptor cu lemne.

Despre program

Programul de educaţie de educaţie culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” a  fost iniţiat în ianuarie 2014 de agenţia Russenart Comunications și se află la a 2-a ediție.

Programul este derulat în perioada ianuarie 2014 – decembrie 2015 cu sprijinul a 82 de parteneri media (televiziuni, publicaţii tipărite şi online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Absolut TV, Autentic Promotion, Arta de a trai sanatos, BotosaniLife.RO, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Cazino Magazine, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, CityBest, Coolinaria, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, Gatitul.ro, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Imaginea mea, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Marya, Magazin Salajean, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, Realitatea.net, ReplicaVedetelor.ro, resita.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania gateste, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Secretele Florilor, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Tabu, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Universul Argesean, Vacante la tara, Viata Buzaului, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi http://www.inbucatariilelumii.eu,  blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com sau pagina de Facebook www.facebook.com/50desaptamaniinbucatariilelumii.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează