Reteta indiana: Palak Paneer (Branza de vaca in sos de spanac)

0

 Brânză de vacă în sos de spanac (Palak Paneer)

Reţeta face parte din programul de educație culinară “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Gold Maya și Kotanyi Romania.

Rețeta indiană a fost oferită și preparată de Taj Restaurant și poate fi degustată joi, 30 ianuarie, la Petrecerea Indiană din cadrul restaurantului situat pe Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, București, sector 5.

2-1Ingrediente

  • 100 ml smântână
  • 250 g spanac
  • 150 g  brânză de vacă
  • 1 linguriţă mentă (din India)
  • Sare Kotanyi– după gust
  • 50 g unt
  • 1 lingură de chilli roşu pudră
  • 5 linguri de ulei Arpis
  • 1 roşie
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 linguriţă de ghimbir
  • ½ linguriţă cunin seminţe

Mod de preparare:

Se pune spanacul la fiert.

Ceapa şi roşia se toacă mărunt, iar ghimbirul se taie în felii subţiri.

Într-o tigaie cu ulei Arpis se pune la călit usturoiul tocat mărunt, ceapa şi seminţele cunin, timp de 5- 8 minute.

Se adaugă roşia tocată mărunt şi se lasă pe foc până capată o consistenţă moale.

Apoi, se adaugă restul ingredientelor, cu excepţia spanacului şi a brânzei, şi se lasă pe foc timp de 5- 10 minute.

După acest interval de timp, brânza şi spanacul se adaugă peste compoziţie şi se lasă în continuare pe foc timp de încă alte 10 minute.

La sfârşit se adaugă smântâna.

 2-8

Partenerul principal

Partenerul principal al programului de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este brandul premium Arpis, lansat în 1992. Portofoliul de produse Arpis conține făină de mălai, făină din grâu, gris, otet balsamic, ulei etc.

Restaurantul Gazdă

În ianuarie, programul de educație culinară este sprijinit de restaurantul indian Taj.

Taj Restaurant reprezintă de 11 ani bucataria indiană in Bucuresti, câștigând în ultimii doi ani titlul de „Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti”, decernat în cadrul concursului Eating & Drinking Awards. În 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: “Cel mai popular restaurant din Bucuresti”.

Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis și Kotanyi Romania.

Programul va fi derulat în perioada ianuarie – noiembrie 2014 cu sprijinul a 70 de parteneri media (televiziuni, publicații tipărite și online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, InfoestInfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi www.russenart.ro sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.

2-11

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează