Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Restaurante și terase pentru familii cu copii din București

2

Unde se mai poate ieși cu copilul in București? Este întrebarea pe care mulți părinți și-o pun în fiecare weekend sau de fiecare dată când vor să se revadă la o terasa cu prietenii.  Ce restaurante child și baby friendly,  cu loc de joacă si activități pentru copiii, sunt cele mai bune din oraș?

Unde să mergi cu copilul in București?

Restaurante-pentru-familii-si-copii-Bucuresti-300x195

Pentru că se apropie vara, ți-am pregătit o listă cu cele mai bune restaurante și terase din București unde poți merge împreună cu copilul. Am stat de vorbă cu comunitatea de părinți de pe Facebook, cu cei mai cunoscuți bloggeri de parenting din București, am cerut păreri și am facut o selecție a celor mai vizitate restaurante family friendly unde puteți merge împreună cu copiii

Harta restaurantelor si teraselor family-friendly din Bucuresti – creata de BluParty

Restaurante Sectorul 1

White Horse

Adresa: Str. George Călinescu, nr. 4A, zona Dorobanți

Telefon rezervari:  021.231.27.95

White Horse este un restaurant cochet, cu un meniu variat, atât pentru adulți cât și pentru copii, si care pune la dispoziție pentru cei mici un spațiu de aproape 200 mp, amenajat special cu diferite jucării și accesorii pentru cei mici, astfel încât  părinții sa poată avea parte de câteva momente de relaxare în restaurant.

Combo Diner

Adresa:  Șoseaua București-Ploiești 42D, în incita mall-ului Băneasa Shopping City

Telefon rezervări: 0742.654.321, 0756.207.140

Combo Diner este un restaurant cu specific american, cu un meniu bogat al cărui preparat-vedetă este burgerul pregătit ca la carte. Au o terasă mare si frumoasă unde este pregătit un spațiu de joacă special pentru copii, cu diferite jucării gonflabile, mingi de diferite mărimi, numărători , măsuțe și scaunele tip kids corner, iar în interior dispun de un mini panou de cățărat plus un spațiu mic de joacă.

Hard Rock Cafe

Adresa: Bulevardul Kiseleff, nr. 32 , zona Parcul Herăstrau

Telefon rezervari: 021.206.62.61

Hard Rock Cafe este un loc special și foarte fain unde poți lua prânzul împreuna cu familia ta. În fiecare sâmbătă si duminică, în intervalul orar 13:00- 15:00, special pentru cei mici, la Hard Rock Cafe vin diferite personaje, cu care se joacă, îi pictează pe față și se distrează cu baloane modelabile. Exista zona de fumatori și de nefumători, iar vara au o terasă absolut superbă si foarte mare. Au meniuri speciale pentru copii, personalul este foarte amabil si simpatic, iar cei mici primesc din partea casei o mini cărticică de colorat impreuna cu creioane colorate, marca Hard Rock Cafe.

Trattoria Il Calcio Herăstrău

Adresă: Șoseaua Nordului 7-9, Parcul Herăstrău

Telefon rezervări: 0724.706.665

Dacă ați ieșit la o plimbare prin parcul Herăstrău și apoi doriți să mergeți să luați prânzul la un restaurant din apropiere, vă recomandăm restaurantul Trattoria Il Calcio care dispune de un meniu variat, atât pentru cei mari cât și pentru cei mici, de o terasă mare si de un spațiu de joacă pentru copii, amenajat în incinta restaurantului, dotat cu diferite jucării pentru copii între 2 și 5 ani. Aici cei mici se pot bucura si de numeroase activități educative și creative, supravegheați de un animator.

Restaurant Phill

Adresa: Strada Drumul Potcoavei 120, zonă Pipera

Telefon rezervări:  0743.172.003

Un restaurant elegant, cu meniuri speciale atât pentru copii cât și pentru adulți. Phill are la etajul 1 zona de restaurant, unde părinții pot servi prânzul, iar la parter doua săli de joacă pentru copii: una pentru copii mai mici (2-6 ani) dotată cu labirinturi, piscină cu bile, topogan, cărți de colorat și multe alte jucării, iar cea de-a doua este pentru copii mai mari (7-12 ani), unde se pot juca cu Wii, X-box si unde se poate organiza și o mini discotecă pentru ei. În cazul în care vii doar să bei o cafea cu prietenii în cafeneua Phill, se va percepe o taxă pentru accesarea spațiului de joacă.

Journey Pub

Adresă: Str. George Enescu, nr. 25, zonă Romană

Telefon rezervări: 0752.285.286

Journey Pub este mai mult decât un simplu pub, este un local foarte frumos amenajat, cu un meniu excelent si mai multe saloane, atât de fumători cât și de nefumători, precum si o terasă foarte specială, cu hamace. Fie ca stai in pub sau pe terasă, cei mici au parte aici de diferite activități: fusball, cărți de povești, cărți de colorat, mini-puzzle, origami, ustesile pentru pictură si plastilină Fimo.

Taverna Sârbului

Adresa: Str. Tipografilor nr. 31, zona Piața Presei

Telefon rezervări: 0727.353.353

La Taverna Sârbului se pot organiza și petreceri pentru copii, au mai multe variante de meniuri pentru copii și un spațiul de joacă, ce nu este foarte mare, dar este dotat cu: mini țarc cu bile, căsuța din plastic, jucării de pluș, mini coș de basket, popice etc. Este locul perfect unde poți manca bine iar cel mic se poate juca liniștit in spațiul de joacă.

Chez Marie Garden

Adresa: Str. General Henri Mathias Berthelot, Nr. 44, zonă Grădina Icoanei

Telefon rezervări: 0314.278776 / 0371.171212

Pe timpul verii, la Chez Marie Garden au deschisă terasa, unde au amenajat un spațiu de joacă cu leagăne pentru cei mici,  cu topogane, jucării, mingi, căsuțe din plastic, mini piscină cu bile etc. Locul de joacă este generos, cu iarbă multă și poziționat perfect, astfel încât copiii să fie totuși aproape de părinți, însă în același timp să se poata juca in voie singuri. Au un meniu bogat și au și meniuri dedicate pentru cei mici.

 

Restaurante Sector 2

La Conac

Adresa: Pache Protopopescu, nr. 38, zona Iancului.

Telefon rezervări: 0737.851.103

În podul “Conacului” este amenajat un loc de joacă foarte drăguț, dotat cu toate cele necesare distracției ( mini gonflabile, tăblite de colorat, mini mașinuțe, trambulină, căsuță pentru copii) și unde cei mici sunt supravegheați cu atenție de personal specializat, în timp ce părinții pot sta de vorbă cu prietenii. Au meniuri special concepute pentru copii și vara se poate servi prânzul și pe terasa restaurantului.

The Library

Adresa: Șos. Fabrica de Glucoză nr. 21, in clădirea Mobexpert Pipera.

Telefon rezervări: 0720.333.080, 0720.333.083

The Library dispune de  un loc de joacă pentru copii, supravegheat de personal specializat, si dotat cu diverse accesorii: un castel gonflabil, un tobogan ce ii va “arunca” pe copii în piscina plină cu bile de toate culorile, adevărate labirituri de tunele si căsute colorate. Au meniuri diversificate si sănătoase, special create pentru copii, și, de luni până vineri, în intervalul orar 12:00 –  15:00 au bufet „All you can eat”. Library dispune și de o terasă de pe care se poate admira o priveliște deosebită.

Casa Jienilor

Adresa: Str.Agricultori, nr.12, zona Iancului

Telefon rezervări: 0735 994 994

Indiferent de anotimp, la Casa Jienilor te poți întâlni liniștit cu prietenii iar cei mici vor avea unde sa se distreze. Au un spațiu de joacă amenajat în interiorul restaurantului, cu căsuță din lemn și topogan ideal pentru copiii cu vârstele cuprinse intre 3-7 ani, mingii, jucării din plastic și din pluș, mese si scaune speciale pentru cei mici. Iar pe timpul verii au amenajat un spațiu de joacă și pe terasa restaurantului.

Hobby Cafe

Adresa: Str. Sfântul Ștefan Nr. 20, zona Calarasi-Unirii.

Telefon rezervări: 0724 288 850

Dacă vrei să vii cu prietenii să măncați o salată sau o gustare lejera, să beți un ceai foarte bun iar cei mici să se joace, Hobby Cafe pune la dispoziție un spațiu special amenajat pentru joaca. Fie că se joacă doar cei mici sau vreți să vă jucați împreuna, aici găsiți: boardgames, consola WII, rummy, jocuri de cărţi, fotbal de masă, table, șah şi multe altele, astfel incat să vă simţiţi în largul vostru.

Restaurante Sector 3

L`Incontro

Adresa: Strada Postăvarul, nr.92, zonă Titan

Telefon rezervări: 0732.113.702

L`Incontro dispune de mai multe saloane unde se poate lua masa, precum si un pub, o terasă și un spațiu special pentru copii, unde cei mici se pot juca, cât timp tu servești cina sau prânzul alături de prieteni. În spațiul de joacă veți găsi tot felul de jucării, de la topogan gobflabil, casuță din plastic cu mini topogan, pianina, mini bucătărie, tablă de desenat și de scris, jucării de pluș, măsuțe și scăunele speciale pentru cei mici.

Restaurante Sector 4

Club Fabrica

Adresa: Strada 11 iunie nr. 50, zona Parcul Carol

Telefon rezervări: 021.335.0323

Fabrica dispune de o terasa foarte mare și are amenajat un loc de joacă pentru cei mici, cu leagăne, topogan, cu nisip si trambulina.

Restaurante Sector 5

Brittania

Adresa: Str. Petre Ispirescu, nr. 9B

Telefon rezervări: 0725.998.899

Restaurantul Brittania are și un Kids Club pentru cei mici, dotat cu labirinturi, cu jucării de plus, mini bucătarie, tablă de desenat și multe alte joculețe pentru cei mici. Se plătește o taxa pentru acces 3h la spațiul de joacă, unde se pot organiza și petreceri pentru copii. Au meniuri speciale pentru copii, precum si o terasă foarte frumoasă si cochetă.

Restaurante sector 6

Noi nu am gasit pana acum un restaurant din sectorul 6, cu spatiu de joaca sau activitati dedicate celor mici, dar cu siguranta ca trebuie sa existe. Asteptam sugestii de la voi, ca sa le includem si pe ele in aceasta lista.

Dacă vrei să afli si care sunt cele mai bune locuri in care poți să îi organizezi aniversarea copilului tău, verifică și lista de locații de petreceri pentru copii din fiecare sector in București.

Știi și alte restaurante sau terase family friendly? Lasă-ne un comentariu cu experienta ta!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

  1. avatar

    In Cotroceni, pe strada Ernest Juvara la numarul 12 s-a deschis primul club de familie din Romania. Sa spui despre La Iris ca e un restaurant cu loc de joaca ar fi putin ,pentru ca La Iris este conceput special pentru familii in cele mai mici detalii, de la produsele naturale si sanatoase din meniu pana la activitatile pentru copii si parinti. Cel mai bine poti descrie La Iris asa cum a spus un client, ca fiind un restaurant de joaca, un concept care vrea sa redefineasca ideea e locatie family si child friendly.
    Va asteptam la noi cu pizza delicioasa, cocktailuri excelente si o atmosfera foarte placuta cu jucarii, mobilier si decoratiuni hand made.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.