#RespectScoala

0

Toamna vine cu trăirile începutului anului școlar, iar asta ne duce cu gândul la vremea în care noi eram copii, cu ghiozdanele în spate, pregătiți să stăm în bancă chiar și 7 ore pe zi, să ne sacrificăm orele de joacă pentru teme, de multe ori plictisiți și fără a înțelege care este rostul. Cu toate acestea, am continuat să o facem preț de 7 ore pe zi, 5 zile pe săptămână, 12 ani și poate și mai mult, pentru că am avut respect pentru școală, fie el moștenit sau cultivat, zi de zi, de noi înșine. Un întreg paragraf care ar putea fi descris mult mai pe scurt: respect pentru școală.

Echipa Rusu+Borțun
Echipa Dăescu Borțun Olteanu
Echipa Mega Mall

Școala, ca instituție, n-a fost niciodată foarte populară, însă, în diverse forme, a jucat un rol important în viețile noastre, înainte chiar să ne dăm seama de cât de mult contribuie educația la devenirea noastră, și ne-a adus unele dintre cele mai frumoase trăiri pe care le povestim și-o să le tot povestim. Din păcate, pe zi ce trece, generațiile noi au tot mai puțin respect pentru școală, atât pentru insituție, cât și pentru figurile ce o personifică: profesori, colegi etc. De multe ori, nu-i putem acuza, pentru că am putea mai bine de atât, dar cu noi și de la noi începe tot, iar lipsa de respect pentru școală, educație, profesori, părinți se poate întoarce împotriva noastră atunci când devenim adulți. Nu trebuie să fi fost olimpic, nu trebuie să fi făcut sute de ore de pregătiri, nu trebuie să fi făcut mai multe facultăți, ci trebuie să te numeri printre cei care au adunat din școală instrumentele care i-au ajutat mai departe, disciplina care i-a susținut să construiești ce ai acum. Pentru asta, te respectăm și ne dorim să te transformăm într-un exemplu pentru cei mici, care, până la urmă suntem noi, cei de ieri.

În toată această agitație, noi, agențiile Rusu+Borțun și Dăescu Borțun Olteanu, împreună cu Mega Mall, dorim ca mesajul #RespectScoala să fie auzit și îmbrățișat de cât mai multă lume, mesaj care să surescite și să ridice semne de întrebare în legătură cu modul în care noi și copiii noștri privim școala și necesitatea ei în dezvoltarea personală. De aceea, te invităm să te alături cauzei noastre de a le oferi copiilor fără posibilități din clasele primare din toată țara un sprijin pentru a merge la școală.

Suntem siguri că ai o poză cu tine din primul an de școală, undeva într-o cutie sau un sertar plin de amintiri frumoase din vremea copilăriei. Încarcă această poză la imaginea de profil de pe Facebook și scrie #RespectScoala. Poți, de asemenea, încărca poza cu tine din primii ani de școală și pe platforma campaniei, urmând doar câțiva pași. Dacă consideri că mesajul poate fi potențat, am creat un cover photo dedicat cauzei. Fiecare poză încărcată la imaginea de profil este convertită într-un caiet oferit unui copil din țară care are mare nevoie de el. Ne imaginăm doar ce ar însemna 1000 de poze de profil din copilărie transformate în 1000 de caiete pentru 1000 de copii din toată țara.

Cover Facebook #RespectScoala
Și nu ne oprim aici. Împreună cu un ONG partener, care ne va ajuta cu distribuția, vom dona celor mici seturi complete de rechizite. Și pentru ca aceste rechizite și caiete să fie ușor de transportat până la școală de către cei mici, donăm ghiozdanele și gențile noastre vechi într-un spațiu special amenajat în Mega Mall. La o singură strigare în biroul nostru, trei colegi au garantat că pot aduce de acasă câte două genți în stare bună, pe care nu le mai folosesc. Așadar, suntem siguri că dacă oferim câte puțin, fie o imagine uploadată pe Facebook, fie un ghiozdan vechi, putem alcătui un gear complet de școală, care să le dea un dram de curaj și încredere celor mici.
Sperăm că acțiunea noastră să te convingă să participi și tu. Durează doar câteva minute, asta dacă știi unde ai depozitat poza cu tine din anii de școală. 

Îți mulțumim,

Echipa Rusu+Borțun
Echipa Dăescu Borțun Olteanu
Echipa Mega Mall

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.