Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reprezentație specială a spectacolului Fluturii sunt liberi. Ajută elevii nevăzători să aibă manuale

0

Teatrul EXCELSIOR se alătură Campaniei Ajută elevii nevăzători să aibă manuale și vă invită, în data de 9 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la o reprezentație specială a spectacolului Fluturii sunt liberi dedicată colectării fondurilor necesare pentru finalizarea unor manuale pentru elevii cu deficiențe de vedere din școlile speciale.

Ajută elevii nevăzători să aibă manuale este o campanie de conștientizare a nevoilor tinerilor cu deficiențe de vedere demarată de actorul Alex Călin, în colaborare cu Fundația Cartea Călătoare.

Fluturii sunt liberi este primul spectacol de teatru din România accesibilizat de Fundația Cartea Călătoare pentru persoane cu deficiențe de vedere.

„Fluturii sunt liberi. Poveste. O poveste de dragoste. O poveste despre cum iubirea transcende orice impediment fizic. O poveste despre ambiție, vise și dezamăgiri. O poveste despre Don, cel care vrea să trăiască cu adevărat. O poveste despre Jill, cea care îl învață să o facă. O poveste despre doamna Baker și despre frica unei mame de a da drumul de la pieptul său „puiului” care încearcă să zboare liber, de teamă ca el să nu-și frângă aripile. O poveste despre doi tineri care se găsesc, apoi se pierd, pentru ca în final… O poveste cu zâmbete și cu lacrimi în ochi…”

Erwin Șimșensohn

La intrarea în sala de teatru, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare,  inserate între replicile actorilor. Nevăzătorii vor putea urmări piesa de teatru în aceleași condiții cu ceilalți spectatori văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera creată.

          „Singura lumină pe care o poți dărui unui orb este cea a cunoașterii”!

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.