Renovarea Centrului Bucurestiului: 14 strazi pietonale, parcare supraetajata, 2 piatete

0

„14 strazi principale vor fi gata in cateva luni de zile”

„Un număr de 14 străzi principale, care fac parte din nucleul centrului istoric, vor fi gata în câteva luni de zile, anunţă primarul Bucureştiului. Autorităţile doresc să lucreze şi la faţadele a 8 clădiri care necesită consolidare. Cele 8 clădiri sunt cu regim de înălţime mic, parter şi etajul unu.

Celelalte mari, blocurile care au nevoie de consolidări, intră în programul de consolidări, împreună cu Ministerul Dezvoltării, care participă cu 70%, iar Primăria Capitalei cu 30%”.

Primăria are planuri şi pentru construirea unei parcări supraetajate, de aproximativ cinci etaje, cu o capacitate de câteva sute de locuri, în zona străzii Franceze. Va fi unul dintre punctele de margine din centrul istoric, după care se intră pietonal.

Există şi un plan pentru amenajarea a 2 piaţete: în zona străzii Şelari şi în faţa Hanului lui Manuc, în Piaţa Sf. Anton.

Sursa: AGERPRES via administratie.ro

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează