Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Renault susține arta cinematografică în cadrul parteneriatului cu Les Films de Cannes à Bucarest

0

Renault susține a 8-a ediție a festivalului Les Films de Cannes à Bucarest. Megane Sedan este mașina oficială a evenimentului

”Ziua de Aur”, secțiunea dedicată filmelor care și-au adjudecat cele mai importante trei trofee ale anului în marile festivaluri internaționale, este susținută de marca Renault.

Renault devine partener oficial al festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, ajuns la a 8-a ediție, eveniment care se va desfășura în perioada 13 – 22 octombrie. Prin inițiativa sa de susținere a unuia dintre cele mai importante festivaluri cinematografice din România, Renault continuă tradiția îndelungată a parteneriatului Groupe Renault cu Festival de Cannes, a cărui istorie datează încă din anul 1983.

„Renault a încurajat mereu evenimentele culturale, pentru că, așa cum a susținut și Cristian Mungiu, fiecare dintre noi trebuie să facă, măcar din când în când, un efort cultural. Iar Renault și-a asumat de-a lungul timpului numeroase inițiative din zona cultural – artistică datorită pasiunii noastre pentru creativitate, design și inovație, atribute reprezentative ale mărcii. Astfel, prin parteneriatul încheiat, Groupe Renault va oferi sprijin Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, iar Renault Megane va fi mașina oficială a acestui eveniment până în anul 2019” a declarat Yves Caracatzanis, Președinte Director General Dacia şi Director General Groupe Renault România.

După ce a convins anul acesta juriul din România, obținând titlul «Mașina Anului», Renault Megane Sedan este așteptat sub lumina reflectoarelor la Festivalul Les Filmes de Cannes à Bucarest. Cu o siluetă elegantă, un interior confortabil şi rafinat, berlina de segment C va însoți membrii juriului, actorii invitați și alți parteneri pe toată durata evenimentului.

Ediția din acest an a festivalului va reuni numeroși cineaști de renume și se va desfășura concomitent în șapte orașe din România. Astfel, pe lângă proiecțiile din București, care vor avea loc la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Eforie și Cinema Muzeul Țăranului Roman, edițiile regionale vor fi găzduite la Brașov, Cluj, Timișoara, Arad, Iași și Suceava.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest aduce cinefililor cele mai aplaudate filme de pe Croazetă. Secțiunea ”Ziua de Aur”, susținută de Renault, va avea loc în data de 21 octombrie la CinemaPRO și va oferi spectatorilor un maraton unic al filmelor care au fost premiate anul acesta: «On body and soul» care a obținut Ursul de Aur la Berlin, mult așteptatul  ”The Square”, câştigătorul din acest an al Palme d`Or și “The shape of water” premiat cu Leul de aur la Veneția.

Renault este în permanență preocupat de inovație și dezvoltarea unor motorizări bazate pe un downsizing de ultimă generație, care permite un consum redus de combustibil și păstrează în același timp un nivel excelent de performanțe tehnice şi confort în utilizare. Performanțele deosebite în această direcție se datorează noii game de vehicule, dar și succesului motorizării Energy ce reduce consumul de carburant şi emisiile de CO2, păstrând fiabilitatea, calitatea şi durabilitatea modele din gama Renault.

Les Films de Cannes à Bucarest a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul Festivalului de la Cannes, prin Thierry Frémaux – Delegatul General al Festivalului – și reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente culturale de cinema. Festivalul aduce în premieră o selecție a filmelor prezentate la Festivalul de la Cannes. Mai multe informații editia din acest an se gasesc pe site-ul oficial  www.filmedefestival.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.