Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Regizorul Luk Perceval – invitat special la FESTIVALUL NAŢIONAL DE TEATRU

0

Cunoscutul regizor belgian Luk Perceval soseşte astăzi în Bucureşti, în calitate de invitat special al Festivalului Naţional de Teatru.

Directorul artistic al Festivalului, Marina Constantinescu a invitat în ediţia din acest an unul dintre cele mai reprezentative spectacole create de Luk Perceval. Domnia sa a pus în scenă în stagiunea trecută la Thalia Theatre Hamburg – Germania un impresionant spectacol, intitulat FRONT / Frontulcreaţie teatrală a anului 2014 care a marcat teatrul european prin modul profund în care tratează o temă cheie a lumii în care trăim: războiul și efectele lui asupra fiinţei umane.

Luk Perceval_1

Războiul e un soi de febră. Nimeni nu şi-l doreşte, dar deodată e acolo. Noi nu l-am vrut, ceilalţi spun că nici ei – şi cu toate astea jumătate din glob e implicată în război.” (Erich Maria Remarque, Nimic nou pe frontul de vest)

Plecând de la personajele lui Remarque din romanul citat, de la cele ale ale lui Henri Barbusse din Focul şi de la alte diferite scrieri literare și istorice, FRONT îşi plasează acțiunea în Belgia, în perioada 1914 – 1918. În tranşee opuse, francezi, englezi, belgieni și nemţi stau la o distanţă de 100 de metri unii față de alţii, se împuşcă, se îngroapă, sunt înconjuraţi de şobolani, păduchi, mizerie și foamete. Un spectacol creat în patru limbi diferite, care expune punctul de vedere al soldaţilor din linia întâi a frontului. După 100 de ani de la încetarea focului, regizorul flamand își transpune cei 11 actori, precum şi pe spectatorii rămași fără suflare în universul apocaliptic al Primului Război Mondial.

Reprezentaţia unică a spectacolului FRONT / „Frontul” va avea loc pe 27 octombrie, începând cu orele 20.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti. Durata spectacolului: 2h (fără pauză).

Luk Perceval va avea, de asemenea, în perioada şederii sale la Bucureşti o întâlnire cu zece tineri actori români – în cadrul atelierului de creaţie susţinut de artist, intitulat „Peace for the monkey mind” / „O minte liniştită, perfect concentrată”, în care experimentatul regizor va încerca să împărtăşească propriile soluţii, rezultate dintr-o intensă experienţă artistică, pentru o îmbinare armonioasă între tehnici de yoga şi lucrul cu actorii pe texte de William Shakespeare și Jon Fosse. Actorii ce se vor bucura de această întâlnire specială sunt: Mihai Bisericanu, Lia Bugnar, Antoaneta Cojocaru, Alexandra Fasolă, Radu Iacoban, Conrad Mericoffer, Crina Mureşan, Gabriel Răduță, Mihai Smarandache, Alin State.

Atelierul condus de Luk Perceval se va desfăşura între 27-30 octombrie, la Sala Arcelor, Centrul Cultural ARCUB, Gabroveni, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.