Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Record de participanți la a doua ediție Bucharest Open – Concurs de patinaj artistic pentru copii

0

130 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani participă duminică, 20 mai, la a doua ediție a concursului de patinaj artistic care are loc la patinoarul Țiriac – Telekom Arena. Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial şi european și sportivul anului în repetate rânduri, va înmâna medalii la ceremonia de premiere.

Bucharest Open este primul concurs exclusiv de patinaj artistic recreațional din România.

Concursul se adresează tuturor celor care iubesc patinajul artistic și care vor să practice acest sport, fiind o oportunitate pentru cei care nu pot sau nu doresc să faca înaltă performanță.

Bucharest Open a luat naștere la inițiativa asociației independente Skating A 2 Z anul trecut, după ce fondatoarea asociației a observat nevoia unei astfel de inițiative. “În fiecare an, predau patinaj pentru sute de copii care vor un moment de strălucire, unde pot arăta tot ce au învățat, chiar dacă cei mai mulți dintre ei nu fac sport de performanță. Ediția din acest an reprezintă confirmarea nevoii unei platforme în cadrul acestui sport, dedicat celor care nu vor neapărat să facă performanță. Numărul concurenților este de aproape 5 ori mai mare față de anul trecut, ceea ce ne bucură foarte mult”, spune Andreea Țuligă, fondatoarea Asociației Club Sportiv Skating A 2 Z, organizator Bucharest Open.

În deschiderea concursului vor patina Ana Maria Ion (16 ani), care a reprezentat România în sezonul care tocmai s-a încheiat la Junior Grand Prix Zagreb, una dintre cele mai înalte competiții la nivel de juniori, și Bristena Prodea (14 ani), câștigătoare Bosphorus Cup, Istanbul, și locul 4 la Balcaniadă. Momentele de patinaj vor deschide competiția la ora 13.

Concursul de patinaj artistic este împărțit pe categorii de vârstă și va începe cu o probă dedicată celor mici (4-8 ani), care vor arăta individual într-un program cu muzică și coregrafie ce au învățat pe parcursul ultimelor luni. Vor urma cei care execută elemente mai complexe, urmând ca de la ora 16:00 copiii să se întreacă în probe menite să le evidențieze măiestria în executarea săriturilor și piruetelor.

În cadrul ultimei probe, “Spotlight”, vor fi evidențiate calitățile scenice și teatrale ale participanților sub forma unui personaj sau a unei coregrafii, sub masca unor staruri, personaje din filme și povești, numere de grup sau povești pe “Valsul” lui Smiley.

Toți participanții vor fi premiați, scopul concursului fiind să încurajeze și să popularize patinajul. “Ne dorim ca cei care participă să rămână cu o amintire frumoasă la final, de aceea toți participanții vor fi răsplătiți pentru efortul lor. Pe termen lung, vrem să creăm o comunitate așa cum există în S.U.A., iar concursul să atragă cât mai mulți copii care să se îndrepte spre performanță”, spune Andreea Țuligă.

Asociația Club Sportiv Skating A 2 Z a fost fondată în 2017. În cadrul asociației există cursuri de patinaj recreațional, dar și posibilitatea de a face performanță în patinajul artistic. Skating A 2 Z are în portofoliul său patinatorii cu cele mai bune rezultate la competițiile internaționale.

Antrenorii din cadrul asociației au experiență internațională în Europa și Orientul Mijlociu, ceea ce explică rezultatele obținute la concursuri.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.