Record: 45 de cărți citite într-o lună! Află detalii!

0

 Maratonul de lectură și-a stabilit recordul

Maratonul de lectură, organizat de Revista de Povestiri în perioada 1-30 aprilie, a ajuns la final. Emilia Zăinel a citit cel mai mult dintre toți cei 30 de participanți, atingând cifra de 10767 de pagini sau 45 de cărți citite într-o lună.

Startul maratonului a avut loc pe 1 aprilie, printr-un eveniment numit „Metroul cititorilor”. 150 de oameni care au vrut să promoveze cititul au venit cu cărțile lor (în afară de maratoniști) și au citit de la stația Berceni până la stația Pipera. (video pe YouTube, album foto pe Facebook)

Mecanismul competiției a implicat un „checkpoint” la Cărturești MȚR, unde participanții puteau veni zilnic să ia câte o carte, numai după ce trimiteau pe mail recenzia cărții citite anterior. Toate recenziile au fost publicate online și pot fi citite chiar aici.

28 dintre cei 30 au rămas în cursă, 21 dintre ei au citit mai mult de 2000 de pagini. Maratonul a reunit în jur de 300 de cărți de ficțiune, publicate de editurileUniversRaoNemiraCasa de Pariuri LiterareVellantCurtea VecheHumanitasPolirom și Herg Benet.

Emilia Zăinel (locul I) va fi premiată cu o tabletă de la Evolio, colecția digitală a Revistei de Povestiri și un card de cititor feroce de la Bookblog, Mădălina Peicea și Mirela Văduva (locul II și III) se vor bucura de premii creative de la Smuff.ro, iar autorul celei mai bune recenzii va purta un tricou de la Culture Soup. Toți maratoniștii care au depășit 2000 de pagini vor păstra cărțile pe care le-au citit. Îi veți putea revedea pe toți pe 16 mai, de la 19:00, în Music Club, la lansarea numărului 13 al Revistei de Povestiri, când va avea loc și premierea.

start

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează