Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recomandări de prevenire a infectărilor cu COVID-19, ilustrate cu lucrări din patrimoniul MNAR

0

În această perioadă, în care este deosebit de important ca recomandările pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus să ajungă la cât mai multe persoane, Muzeul Național de Artă al României a găsit o metodă inedită de a răspândi aceste mesaje, prin patrimoniul propriu.

Astfel, muzeul a inițiat o campanie pe canalele proprii (Facebook, Instagram, site) prin care o serie de texte ce conțin recomandări de prevenție împotriva COVID-19 sunt însoțite de opere de artă care ilustrează cum să ne comportăm (sau nu) pentru a rămâne sănătoși și a nu-i îmbolnăvi pe ceilalți (păstrăm distanța socială, nu ieșim fără motiv, nu cumpărăm excesiv etc).

Postarea s-a viralizat rapid, ajungând la mii de persoane care au apreciat inițiativa și s-au bucurat totodată de imaginile cu operele de artă.

Campania face parte dintr-o initiativă mai amplă a MNAR de a rămâne aproape de oameni în perioada în care muzeul este închis, oferind zilnic pe canalele sale materiale informative și imagini care să întrerupă, măcar pentru o clipă, șirul de știri neplăcute pe care îl găsim de câte ori intrăm pe internet zilele acestea.

Postările din această serie sunt marcate cu hashtagurile #StamAcasa, #aproapedeARTA, #ARTAonline, dar și de hashtagul #MuseumsAndChill, folosit cu același scop de muzeele din întreaga lume.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.