Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recitaluri excepționale în România cu concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, și pianista Cătălina Butcaru

0

Concertmaestrul filarmonicii din Viena, Volkhard Steude, care cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 și Cătălina Butcaru, pianistă cu o frumoasă carieră internațională, care a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, vor susține,cu prilejul Zilei Europei 2016, trei recitaluri extraordinare în România: la Ateneul Român din București, pe 2 mai,la Sala Thalia din Sibiu, pe 3 mai și la Filarmonica Banatul din Timișoara, pe 4 mai. Toate recitalurile încep la ora 19.00.

Fotos 2 Catalina 2013
Recitalurile se vor desfășura sub patronajul Excelenței Sale, Ambasadorul Austriei în România, Mag. Gerhard Reiweger.

‘’Este o bucurie şi o dorinţă pe care o avem de mai mulţi ani, să prezentăm publicului din România acest program. Este unul foarte atrăgător, complex, cu piese de mare virtuozitate, cum ar fi Rapsodia Tzigane de Ravel, dar în acelaşi timp plin de expresivitate ca sonata lui Richard Strauss, miniaturile de Dvorak şi cunoscuta Sonată de Beethoven, intitulată şi Sonata Primăverii. Volkhard Steude este un violinist excepțional și comunicăm foarte bine. Pentru mine este foarte important să cânt în România, aici îmi regăsesc rădăcinile și sper să fie o experiență minunată atât pentru noi, muzicienii, cât mai ales pentru public.’’ (Cătălina Butcaru)

Volkhard Steude, un împătimit al muzicii de cameră, cântă pe o vioară Antonius Stradivarius 1714 (ex Smith-Querson), care i-a fost pusă la dispoziție de Banca Națională a Austriei. Din anul 2000 este concertmaestrul Filarmonicii din Viena.

Ca solist, împreună cu Filarmonica din Viena, a susţinut concerte sub bagheta unor dirijori renumiţi ca Giuseppe Sinopoli, Daniel Barenboim şi Tugan Sokhiev. Turneele sale în Europa și Japonia, dar și impresionanta discografie, coturează cariera unui mare muzician care se prezintă acum și publicului din România.

Cătălina Butcaru, pianista născută la Constanța și stabilită la Viena, a fost admisă la Conservatorul din capitala Austriei la numai 16 ani, de unde a obținut diploma de solist. Pianista reunește in palmaresul său numeroase premii la competiții naţionale şi internaţionale, cum ar fi: Concursul Steinway înViena, Concursul Lira de Aur, Concursul Mozart, etc. In 2006 a debutat cu succes ca solistă în Londra și doi ani mai târziu a lansat compact-discul de debut solo, imprimat la Wigmore Hall, din capitala britanică. Albumul, care conține lucrări de A. Berg, M. Ravel si R. Schumann, a fost primit cu entuziasm de critica internațională și prezentat în întregime de Radiodifuziunea Austriacă. Cu aceastăocazie, renumitul critic muzical D.C.F. Wright a scris in cronicasa: „…This is a must have disc. It is the best piano playing I have heard for many years… ”Din anul 2000, CătălinaButcaru are o bogatăactivitateconcertisticăîn Austria, Italia, Marea Britanie, Germania, Franta, Spania, Luxemburg,Ungaria, Olanda, Turcia, Bulgaria şiRomânia.

PROGRAM:

L.van Beethoven: Sonata pentru vioară și pian nr.5 op.24 in fa major ” Sonata primăverii”
A. Dvorak: 4 piese romantice op.75
R.Strauss: Sonata pentru vioară și pian op.18
M. Ravel: Tzigane Rhapsodie

Turneususținut de Erste Group Bank.

Organizatori: Filarmonica‘’George Enescu’’ din Bucureşti, Filarmonica de Stat din Sibiu, FilarmonicaBanatulTimişoara.

Cu sprijinulAmbasadeiAustriei la Bucureștiși al Societății Austro-Română.

Sponsori: B3Globalcon, SCSorena SA, SC Vadeco SA, SC Canal Sea Service SRL.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio RomâniaMuzical, Hotnews, RomâniaLiberă, Revista 22, Revista CARIERE, Șapte Seri, Epoch Times Romania, Romania Pozitivă , agentiadecarte.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.