Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recital cameral extraordinar FĂRĂ PUBLIC Gottlieb Wallisch

0

Pentru prima oară invitat să concerteze în România, pianistul austriac Gottlieb Wallisch va putea fi ascultat pe scena Sălii mari a Ateneului Român într-un program alcătuit din lucrări semnate Wolfgang Amadeus Mozart, Leoš Janáček și Franz Schubert. Recitalul cameral extraordinar din seara zilei de miercuri, 17 martie, este rezultatul colaborării dintre Filarmonica “George Enescu” și Forumul Cultural Austriac. Recitalul se va transmite în direct online pe canalele facebook Filarmonica „George Enescu”, youtube Filarmonica „George Enescu”, facebook Forumul Cultural Austriac și facebook Radio România Muzical. Accesul este gratuit.

Miercuri, 17 martie, ora 19:00 , Ateneul Român
Recital extraordinar de pian
Gottlieb Wallisch

În program:
Mozart: Fantasia in D minor, K. 397
Janáček: Prin neguri (Patru piese pentru pian)
Schubert: Sonata in A major, D. 959

Pianistul Gottlieb Wallisch și-a făcut debutul pe scena de concert la vârsta de doar șapte ani. La 12 ani este aplaudat în istorica Sală de aur de la Musikverein din Viena și, în 1996, un concert-eveniment dirijat de maestrul Yehudi Menuhin, în care pianistul de 17 ani a interpretat magistral Concertul nr 5, „Imperialul”, de Beethoven, deschide drum larg unei cariere internaționale spectaculoase. Premii importante marchează ascensiunea pianistului austriac. Colaborări cu cele mai mari orchestre ale lumii, cu cei mai importanți dirijori ai vremii și cu prestigioase ansambluri simfonice, îi confirmă statul de artist excepțional. Activității concertistice i s-a alăturat, în timp, și cea didactică. După ce a predat la Universitatea de Muzică din Geneva și la Academia de Muzică „Franz Liszt” din Budapesta, Gottlieb Wallisch este astăzi profesor de pian la Universitatea de Arte din Berlin.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.