Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Recicleta isi extinde aria de colectare a deseurilor de hartie

0

Recicleta, primul proiect de colectare a deseurilor din hartie cu ajutorul unor cargo-biciclete conduse de persoane in dificultate, lansat de asociatia ViitorPlus, isi extinde zona de colectare.

In prezent, Recicleta colecteaza deseuri de hartie din cladirile de birouri aflate in zonele Aviatorilor, Dorobanti, Floreasca, Aurel Vlaicu si Primaverii. Incepand cu luna octombrie, zona de acoperire Recicleta se extinde si in zonele Victoriei, Kiseleff, 1 Mai, Piata Presei si Marasti.

„Am initiat proiectul Recicleta pentru a oferi firmelor mici si mijlocii posibilitatea de a recicla cantitatile mici de deseuri de hartie, neatractive pentru colectorii de reciclabile. Suntem entuziasmati ca avem oportunitatea de a extinde Recicleta si in alte zone ale Bucurestiului, la numai 2 ani de la lansare. Acest lucru este posibil datorita proiectului “Economia sociala-model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate”, finantat de Uniunea Europeana.  Si daca pana acum aveam un singur angajat, de acum vor fi angajate 3 persoane defavorizate. Ne propunem ca odata cu extinderea sa colectam lunar aproximativ 8 tone de deseuri de hartie de la 450 de firme”, a declarat Cristina Pascanu, coordonatorul proiectului Recicleta.

In cei doi ani de la infiintare, ViitorPlus a reusit sa atraga in programul Recicleta peste 150 de companii, sa colecteze 70.000 de kilograme de deseuri din hartie si sa salveze de la taiere peste 1050 de copaci.

Recicleta a fost creata astfel incat sa armonizeze cele trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: dimensiunea economica, sociala si natura. Acest proiect incurajeaza companiile mici si mijlocii sa adopte un comportament responsabil fata de mediul inconjurator. In plus, transportul deseurilor de hartie care sunt duse spre reciclare se face cu ajutorul unei cargo-biciclete, care este condusa de persoane defavorizate, aflate in dificultate materiala, carora le asigura un loc de munca stabil si legal.

Companiile care au sedii in zonele de colectare a deseurilor se pot inscrie in program, printr-un e-mail la recicleta[at]viitorplus[punct]ro. In perioada septembrie – octombrie 2011, Recicleta va sustine o serie de activitati de unde puteti afla mai multe informatii despre cum functioneaza programul – va fi prezenta in cadrul Bucharest International Marathon, pe data de 9 octombrie si va organiza, sub umbrela “Intalneste supereroii Recicleta”, 4 evenimente dedicate colectarii hartiei in parcul Herastrau – intrarea Charles De Gaulle, in zilele de 2, 16, 23 si 30 octombrie 2011.

Despre autor

avatar

ViitorPlus a fost înfiinţată în România ca organizaţie neguvernamentală, nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii. În viziunea noastră, dezvoltarea durabilă integrează în viaţa cotidiană abordarea sistemică a realităţii şi valorifică interconexiunile dintre planurile de mediu, uman, economic şi social, care fundamentează civilizaţia umană, în aşa fel încât generaţiile actuale şi cele viitoare să-şi poată satisface nevoile şi să-şi poată păstra oportunităţile.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.