Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rechizite oferite gratuit copiilor, pentru a preveni abandonul şcolar

0

În luna septembrie, Asociaţia Şansa Ta a dezvoltat proiectul educaţional „Rechizite pentru viitorul tău”, în cadrul căruia a dăruit copiilor defavorizaţi ghiozdane cu materiale şcolare. Astfel, 350 de copii din familii nevoiaşe şi din centre de plasament au fost ajutaţi să îşi continue studiile.

„Tot mai mulţi copii sunt nevoiţi să renunţe la şcoală, pentru că nu au posibilitatea financiară de a-şi plăti cărţile, caietele sau transportul către unitatea de învăţământ. Alături de sponsorii campaniei, am reuşit şi în acest an să le oferim sprijinul nostru, încurajându-i să-şi continue educaţia care este atât de importantă pentru ei”, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta. 

rechizite-pentru-viitorul-tau-1

Campania „Rechizite pentru viitorul tău” a ajuns la a patra ediţie şi a inclus copii din Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa şi Ialomiţa. Principalul obiectiv al proiectului este scăderea ratei de abandon şcolar, însă campania vizează şi îmbunătăţirea condiţiilor de învăţare a copiilor, alături motivarea şi stimularea lor în procesul educaţional. Fiecare copil a primit un ghizdan dotat cu cele necesare la început de an şcolar: caiete, caiet de tip vocabular, trusă geometrică, riglă, stilou, pixuri, creioane, creioane colorate, foarfecă, plastilină, acuarele, pensule, bloc de desen, pastă de dinţi şi periuţă de dinţi.

Partenerii care au făcut posibilă cumpărarea şi distribuţia de rechizite au fost Kaufland România, Fundaţia pentru Sănătate Orhideea Spa şi primăria oraşului Buftea.

În paralel, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti), ,,Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate” sau „Să construim speranţe împreună”. Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde şi-a propus să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde va găzdui şi educa copiii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

***

Despre Asociația Șansa Ta

Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Asociația Șansa Ta este acreditată de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice să acorde servicii sociale, conform Certificatului de Acreditare Seria AF, nr. 000740/22.05.2014.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.