Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, o campanie a Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi

1

Ca urmare a evenimentului comunitar organizat în luna iulie 2017, „Împreună pentru Teatrul de Vară din Parcul Bazilescu”, eveniment ce a vizat conștientizarea publicului în ceea ce privește reintroducerea în circuitul cultural a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu, Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (GIC Bucureștii Noi) a decis să continue demersurile de susținere a transferării Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu din administrarea Institutului Național al Patrimoniului în administrarea Consiliului General al Municipiului București. Acest lucru ar trebui să deblocheze alocarea fondurilor necesare reabilitării acestuia.

impreuna_pentru_bucurestii_noi

Încă din primăvara lui 2017, prin nenumărate petiții și acțiuni GIC Bucureștii Noi a urmărit îndeaproape procesul de emitere a hotărârii de guvern și transformarea acesteia în act normativ. Actul normativ a fost revizuit de către Ministerul Culturii și Identității Naționale și a fost trimis spre avizare pe circuitul interministerial. Până în prezent a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și se află în procedura de avizare la Ministerul Finanțelor Publice.

În perioada următoare, GIC Bucureștii Noi va înainta Ministerului Finanțelor Publice o adresă prin care solicită data estimativă a avizului, astfel încât să asigure un flux de avizare fără blocaje pe circuitul interministerial. Cei ce doresc să susțină inițiativa GIC Bucureștii Noi sunt așteptați sâmbătă, 2 septembrie 2017, în intervalul orar 9 a.m. – 11 a.m., la Cortul de Prim-Ajutor Civic din fața Teatrului Masca-Excelsior. Cortul de Prim-Ajutor Civic e o inițiativă de sondare a opiniei publice, pe teren, demarată de GIC Bucureștii Noi.

GIC Bucureștii Noi numără nu mai puțin de 80 de membri aderenți, dintre care 75 au declarat la aderarea în grup că reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu ar trebuie tratată cu prioritate, astfel încât Teatrul de Vară să fie redat în circuitul cultural.

De asemenea, peste 350 de respondenți la un chestionar demarat de către GIC Bucureștii Noi pe parcursul lunii aprilie 2017 și-au arătat susținerea pentru demersurile de redare în circuitul cultural a Teatrului de Vară din Parcul Bazilescu.

GIC Bucureștii Noi este un grup de inițiativă civică, apolitic, constituit spontan la sfârșit de 2016 de vecini locuitori în cele 7 cartiere ce compun Zona Urbană Bucureștii Noi. GIC Bucureștii Noi are peste 3000 de simpatizanți, 85 de membri aderenți și un nucleu format din 16 membri activi, de toate vârstele și ocupațiile. Grupul militează pentru o bună gospodărire a Zonei Urbane Bucureștii Noi, pentru un mediu mai curat, pentru instaurarea legalității în privința construcțiilor de locuințe, pentru un transport public civilizat, dar și pentru restaurarea și redeschiderea Teatrului de Vară Bazilescu și a fostului Teatru Masca.

logobucurestiinoi

Printre realizările GIC Bucureștii Noi din ultimele 6 luni se numără: 1 audiență cu primarul sectorului 1 pe tema Teatrului de Vară din parcul Bazilescu, 4 întâlniri de lucru cu consilieri locali ai sectorului 1 de la toate partidele, 3 participări la ședințele de consultare ale Primăriei Generale pe tema Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, 1 sondaj de opinie distribuit cetățenilor pentru identificarea problemelor Zonei Urbane Bucureștii Noi, 1 întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Grupului Parcul Herăstrău și reprezentanți ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) pe tema unui Regulament al Parcului Herăstrău, 2 evenimente comunitare.

Cei interesați de calitatea vieții din cartier pot urmări activitatea GIC Bucureștii Noi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/BucurestiiNoi/ sau pe site-ul www.bucurestiinoi.city.

Cei ce doresc să se implice activ în demersurile grupului sunt rugați să contacteze reprezentanții acestuia la bucurestiinoicartierul@gmail.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

  1. Pingback: Raportul de activitate al Grupului de Inițiativă Civică Bucureștii Noi

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.