Răzvan Suma: punct şi de la capăt pentru turneul naţional „Vă place BACH?”

0

Răzvan Suma a încheiat în această seară (21 martie) la Sala Radio din Bucureşti turneul său naţional, sugestiv intitulat „Vă place BACH?”. Într-o sală arhiplină, după ce toate biletele s-au epuizat cu o săptămână înaintea evenimentului din capitală, publicul a aplaudat interpretarea plină de virtuozitate şi de sensibilitate a integralei suitelor pentru violoncel solo semnate de J.S. Bach, fiind prima oară când în România, un artist român se încumetă să cânte toate suitele într-un singur concert.

Spectacolul propus celor care au umplut sălile din ţară a fost nu numai un concert de înaltă calitate artistică, ci şi un eveniment deosebit în oferta culturală din România: fiecare suită a fost însoţită de o proiecţie multimedia. Conceptul grafic al întregului eveniment a fost realizat de artistul multimedia Tom Brânduş şi a urmărit crearea unui itinerariu imaginativ al publicului pe durata întregului concert.

Turneul naţional „Vă place BACH?” s-a desfăşurat între 1 şi 21 martie, în opt oraşe din România: Braşov (1 martie – Cercul Militar), Arcuş (7 martie – Centrul Cultural Arcuş), Bistriţa (11 martie, Sinagoga), Baia Mare (13 martie – Sala de concerte Rotary a Liceului de Artă), Piteşti (15 martie – Casa de Cultură a Sindicatelor), Bacău (17 martie – Ateneu), Dumbrăveni (19 martie – Centrul Cultural Unesco),  Bucureşti (21 martie – Sala Radio).

În România, prima înregistare completă pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach este realizată de Răzvan Suma cu sprijinul casei de producţie Sonoro Records. CD-ul a fost lansat în cadrul turneului şi este disponibil acum în librariile Cărtureşti şi Humanitas.

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susţinute în întreaga lume. În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, iar în calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică. Din 2006 până în prezent a participat la şase  turnee în formulă de trio, « Vă place BACH ? » însemnând pentru tânărul artist primul turneu naţional solo.

După succesul repurtat, Răzvan Suma va oferi anul viitor şi altor oraşe importante din România ocazia de a găzdui concerte cu integrala suitelor pentru violoncel solo, semnată de Bach. Până atunci, o serie de alte evenimente speciale în ţară şi străinătate vor constitui agenda artistului.

 

 „Vă place BACH?” este un turneu realizat graţie susţinerii acordate de Radio România Muzical – în calitate de coproducător al evenimentului – şi al sprijinului oferit de partenerii media: România liberă,  www.casamea.ro, modista.ro, Şapte Seri, Accent Cultural, Cariere, Radio France International, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio România Regional, PORT.ro, HotNews, www.webpr.ro, Ziare.com, Art Act Magazine şi Bucharest Herald. Sponsorii evenimentului: Geocom, Mons Medius, Romgaz, BMW.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează