Războiul roboţilor sau RoboChallenge 2013

0

 

Mega, Mini şi Micro Sumo, Line Follower, Line Follower Enhanced şi Fotbal – pe cât de criptic pentru nespecialişti, pe-atât de tentant pentru cei pasionaţi de roboţi.

Pentru că toate acestea sunt probe de trecut la RoboChallenge 2013, competiţia roboţilor organizată de Echipa ETTI ROBOCHALLENGE în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti, găzduită de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii „Politehnica” Bucureşti şi ajunsă la cea de-a şasea ediţie. O ediţie care va avea loc pe 24 aprilie a.c şi care, anul acesta, debutează, conform prezentării de pe site-ul dedicat, www.robochallenge.ro, cu o premieră, anume cu  “şase probe de concurs”.

Competiţie organizată, ca în fiecare an, de studenţii Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii si Tehnologia informaţiei din Universitatea „Politehnica” Bucureşti şi despre care vom vorbi în ediţia din 1 aprilie a.c. a Cafenelei de ştiinţăîncepând cu orele 19.00 şi până la orele 21.00.

 

„Teatrul de luptă” (al Cafenelei) – laboratorul de robotică al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii si Tehnologia informaţiei din politehnica bucureşteană, de unde ne auzim, pe Radio România Cultural şi ne şi vedem on line, pe www.culturalazi.ro şi www.radioromaniacultural.ro. Şi-apoi şi pe blog, la  cafeneauadestiinta.radiocultura.ro

Invitaţi: Adrian Gaspar, responsabil „Robochallenge”,  Horia Cucu şi Andi Buzo, şefi de lucrări, specialişti în tehnologia limbajului vorbit, Diana Şandru, Camelia Iliescu, Adrian Petcu şi Bianca Nica –  Liga Studenţilor Electronişti, cu toţii de la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, alături de prof.dr. Corneliu Burileanu, de la aceeaşi facultate, Vicepreşedinte al Senatului Universităţii  Politehnica Bucureşti.

Realizator: Corina Negrea

 cafeneaua de stiinta 1 apr

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează