Raport de cercetare urbană “CARTIER de BUCUREŞTI – Tei, Tineretului, TimpuriNoi – cercetare socio -antropologică”

0

Asociația Komunitas vă invită, în zilele de 2-5 aprilie 2015, la evenimentul de lansare a Raportului de cercetare urbană “CARTIER de BUCUREŞTI – Tei, Tineretului, TimpuriNoi – cercetare socio -antropologică”, realizat în cadrul proiectului ”Spații urbane în acțiune”.

Evenimentul se va desfășura la sediul Tranzit.ro (București, Str. Gazelei nr. 44, sector 4), într-un cadru interactiv, bazat pe dialog și promovarea ideilor și inițiativelor legate de activarea spațiilor urbane, educație urbană și implicare cetățenească.

cover eveniment

 

 

 

Invitaţii speciali care vor susține prezentări în cadrul evenimentului sunt Doina Petrescu (atelier d’architectureautogérée, Paris),Vladimir Us, Vitalie Sprînceană și Mariana Șeremet (Asociația Tinerilor Artiști Oberliht, Chişinău), Laura Panait, Ani Marincean șiDiana Galos (Colectiv A, Cluj) și Nicoleta Chiriță (CeRe, Bucureşti).

În zilele de 4 și 5 aprilie va avea loc un atelier de lucru, adresat în special studenților, în cadrul căruia se vor aborda subiecte referitoare la îmbunătățirea spațiilor urbane colective din cartiere și se vor trasa primele direcții și concepte pentru intervențiile urbane din vara lui 2015, care vor fi realizate de studioBASAR în cadrul unei alte componente a proiectului ”Spații urbane în acțiune”. Atelierul va fi coordonat de studioBASAR, Komunitas, aaa, Oberliht şi Colectiv A.

Evenimentul de lansare a Raportului de Cercetare Urbană este organizat în cadrul proiectului “Spaţii urbane în acţiune“ (cea mai nouă inițiativă a Asociației Komunitas), se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociația tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBASAR.

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 mai 2014-30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt trei cartiere din București: Tei, Tineretului și Timpuri Noi.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG in România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene, accesați www.eeagrants.orgwww.fondong.fdsc.ro.  

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineața, București!, Creionetica.

Detalii suplimentare se găsesc pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează