Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Raportezi problemele tale din oras. Inclusiv daca esti biciclist.

0

Cu Civic Alert raportezi problemele orașului tău. Inclusiv dacă ești biciclist!

Dacă vrei să sesizezi autoritățile despre ce te nemulțumește in oraș dar nu ai timp de scris reclamații și mers la ghișee, Civic Alert este aplicația de mobil care se ocupă gratuit de problemă în locul tău. Tot ce e necesar este să faci o fotografie și să adaugi o scurtă descriere.

CA_categorii_bici copy1

În trei luni de zile, peste 34.000 de români au descărcat deja Civic Alert și au trimis peste 8.600 de sesizări. Și pentru că aplicația este în continuă dezvoltare ca răspuns la cererile celor care o folosesc, de acum există un capitol întreg doar pentru bicicliști. Aceștia pot semnala mai rapid orice caz de pistă blocată sau deteriorată, sau de semnalizare greșită sau deteriorată.

Adrian Stănescu, fondator Civic Alert: “Adevarații VeloPrieteni sunt o comunitate de 5900 de cicliști amatori care au pedalat deja peste 28 de milioane de kilometri prin toată țara. Ne-au cerut să adăugăm în meniul de sesizări și problemele cele mai frecvente întâlnite de bicicliști în trafic. Am spus da. În trei luni de Civic Alert, cele mai multe alerte au fost de parcări abuzive. Poate ar trebui să încercam și mersul pe bicicletă, din când în când.

De altfel, invităm toate organizațiile nonguvernamentale dedicate creerii unui spațiu civic mai curat și mai eficient să cooperăm. Civic Alert le va oferi gratuit informații relevante despre orașele în care locuim.”

Civic Alert la trei luni

34.006 de utilizatori și 8.676 de alerte înregistrate în primele trei luni. Cele mai des raportate probleme sunt legate de trafic și parcări, gropi, mașini abandonate, gunoaie neridicate sau străzi murdare, dar și semne de circulație lipsă sau nefuncționale. 244 dintre ele au fost rezolvate, marea lor majoritate sunt în diverse stadii de evoluție la autorități.

Despre Civic Alert

Civic Alert este aplicația de mobil gratuită care sesizează autoritățile administrative despre problemele pe care cetățenii le semnalează în spațiul public prin trei pași simpli: fotografiere, geolocalizare pentru a înregistra adresa și selectarea categoriei în care se incadrează problema semnalată.

Raportarea si gestionarea relației cu autoritățile se face mai departe prin intermediul Call Centerului, unde alertele sunt verificate. Pe baza lor sunt redactate și transmise sesizări oficiale către autoritatea competenta și urmărite etapele parcurse.
Gestionarea sesizărilor se face prin intermediul celor mai puternice soluții software din acest moment.

Autoritățile primesc astfel, gratuit, informații în timp real despre problemele de rezolvat din teren. Instituții publice din diverse localități s-au arătat deja entuziasmate de acest instrument de comunicare, pentru că facilitează o conectare mai bună cu cetățenii și o eficiență mai mare în soluționarea problemelor lor.

Majoritatea utilizatorilor Civic Alert au telefoane cu sistem de operare Android (64,2%), urmați de iOS (34,8%).

Adrian Stănescu, fondator Civic Alert: “Am pornit de la premisa că autoritățile abilitate să rezolve problemele cetățenilor nu știu întotdeauna despre existența lor. Civic Alert a apărut după ce timp de două luni mi-am promis zilnic că voi sesiza primăria despre semaforul lipsă de lângă parcul unde îmi plimb copiii. Puțini avem timp să facem cereri scrise și să le depunem personal. Dar putem face o poză cu telefonul mobil.”

Aplicația Civic Alert a fost lansată în variantă Beta pe 16 noiembrie 2015 și este în dezvoltare și optimizare.
Civic Alert nu are culoare politică și nu este afiliată niciunei instituții publice. Este o inițiativă civică, apărută din dorință de a trăi într-un spațiu mai civilizat.

https://www.facebook.com/civicalert/www.civicalert.ro

Despre Asociația Adevărații VeloPrieteni

Adevărații VeloPrieteni promovează cicloturismul, bicicleta ca mijloc de transport alternativ și de recreere, precum și protejarea patrimoniului natural, cultural și istoric al României. Asociația reunește peste 5900 de cicliști amatori, cu mai bine de 28 de milioane de kilometri pedalați împreună prin toată țara. Mai multe despre activitățile asociației pe www.adevaratiiveloprieteni.ro și www.facebook.com/AdevaratiiVeloprieteniRomania.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comments are closed.