Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Rails Girls București – 30-31 mai, 2014

0

Rails Girls este un workshop gratuit dedicat femeilor, în cadrul căruia acestea vor avea ocazia să învețe ce înseamnă dezvoltarea unei aplicații web cu Ruby on Rails. Participantele vor fi pregătite de către traineri, programatori voluntari locali, iar modelul de învățare presupune ca un trainer să asiste două participante.

Workshopul este gratuit și este organizat de Girls Who Code România, Tech Lounge și Girls in Tech România cu ajutorul sponsorului principal 4PSA și al unor companii locale și internaționale de top: Adobe Romania, 2Parale, GitHub, Mosaic Works și TechHub Bucharest.

RailsGirlsB-web

Workshop Rails Girls în București 30-31 mai, 2014

Rails Girls este un workshop de 12 ore adresat în mod special începătoarelor, care nu au intrat încă în contact cu lumea programării și a dezvoltării web. Rails Girls București este organizat de comunitatea Girls Who Code România, susținută de Asociația Tech Lounge și de organizația Girls in Tech România. Evenimentul va avea loc pe 30 și 31 mai, la TechHub Bucharest, iar înscrierile se pot face până pe 23 mai 2014 la această adresă web: http://railsgirls.com/bucharest. Participantele selecționate vor fi anunțate pe data de 25 mai 2014. Workshop-ul include noțiuni teoretice de bază și foarte multă practică, astfel încât fiecare două participante, ajutate de un trainer, își vor putea construi propria aplicație web. Workshop-ul se va încheia cu un afterparty.

Evenimentul, care are loc în weekend, este gratuit și este deschis tuturor femeilor entuziaste, locurile fiind limitate, însă, la 30 de participante. Mișcarea Rails Girls, își dorește să ofere femeilor posibilitatea de a câștiga noi abilități și de a dobândi instrumentele necesare pentru a stăpâni și ultima frontieră a mediului online.

“Internetul a fost construit de și pentru băieți. Ca fată, de multe ori simți că îți lipsește vocabularul pentru a-l accesa. Cu Rails Girls, dorim să demistificăm lumea aplicațiilor web și să încurajăm femeile să învețe despre dezvoltarea software și programare. Credem cu tărie că femeile necesită dobândirea abilităților și a limbajului necesar înțelegerii acestei lumi a aplicațiilor web.” spune Karri Saarinen de la Rails Girls Helsinki.

Comunitatea Rails Girls ajută și încurajează femeile să își pună ideile în aplicare și să își construiască propriile aplicații web, oferind workshopuri peste tot în lume. Mișcarea a fost fondată în Finlanda, în 2010, și a început rapid să se răspândească în jurul lumii. În România, Rails Girls va fi prezent pe 30 și 31 mai în următoarele orașe: București, Timișoara (http://railsgirls.com/timisoara) și Cluj (http://railsgirls.com/cluj), iar în luna iunie va avea loc Rails Girls Iași.

Rails Girls București este organizat de către Girls Who Code România împreună cu Girls in Tech România și Tech Lounge, cu suportul sponsorului principal 4PSA și al câtorva companii locale și internaționale de top: Adobe Romania, GitHub, 2Parale, Mosaic Works, TechHub Bucharest.

“Femeile au un aport important în inovația tehnologică. La nivel mondial însă, prezența acestora în domeniul IT este destul de scăzută, variind între 10% și 20%. Noi ne situăm la polul opus, având în vedere că aproximativ 40% dintre inginerii software de la 4PSA sunt femei. Din acest motiv, susținerea evenimentului Rails Girls se aliniază cu valorile noastre și ne onorează” a declarat Elena Cârstoiu, cofondator și COO al 4PSA.

Girls Who Code Romania (https://www.facebook.com/GirlsWhoCodeRomania) este o comunitate înființată în februarie 2014 din pură pasiune pentru programare, de către Ioana Monica Muntean, Silvia Stegaru și Andreea Vișănoiu, coding aficionados. Obiectivul organizației este de a oferi susținere femeilor care vor să învețe să programeze sau care intenționează să își îmbunătățească cunoștințele în domeniu. Scopul final este acela de a încuraja tinerele românce să aleagă o cariera în domeniul informaticii.

Girls in Tech Romania (http://gitromania.com/) este o organizație globală a cărei misiune este de a forma o comunitate a femeilor care profesează în domeniul tehnologiei. Organizația a fost înființată de către Adriana Gasgoine în San Francisco, în 2007, și are în prezent peste 8.500 de membri la nivel global. Filialele Girls in Tech poartă denumirea de capitol și sunt prezente în întreaga lume, în țări precum China, Grecia, Franța, Statele Unite sau Chile.

Tech Lounge (http://tech-lounge.ro/) este locul de întâlnire în care studenți din ICT și inginerie, tineri interesați de business, dezvoltatori, designeri și antreprenori schimbă gânduri și schimbă câte un colț de lume. Tech Lounge oferă oportunități pentru tinerii dezvoltatori și antreprenori din ICT și suport pentru startup-uri. Actualmente Tech Lounge organizează programul Innovation Labs, cuprinzând competiții, ateliere și evenimente publice pentru tinere echipe de startup.

 

Facebook: https://www.facebook.com/RailsGirlsBucharest

Twitter: https://twitter.com/railsgirlsbuc

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.