Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Radio România Cultural la București Docuart Fest

0

Radio România Cultural participă la cea de-a 4-a ediţie a București Docuart Fest (30 septembrie – 4 octombrie 2015), singurul festival de film dedicat exclusiv documentarului românesc, cu 20 dintre documentarele audio marca StoryMania care pot fi ascultate într-un colț special amenajat la etajul Cinematecii Eforie. Cu o pereche de căști, ascultătorii îşi aleg din lista propusă povestea spre care să călătorească într-un voiaj cultural de 25 de minute – fie spre Matera, oraşul peşteră, fie în Piaţa Universităţii din decembrie ’89, fie în căutarea perlelor din marile oceane.

macheta rrc la docuart
Iar în ultima zi de festival, pe 4 octombrie, cei care au ascultat documentarele, pot afla cum este lucrat un documentar audio. Realizatoarea emisiunii Oraşul vorbeşte de la Radio România Cultural, Ioana Bâldea Constantinescu va susţine masterclass-ul „RadioDocumentarul: Imagini audio. Obiecte sonore. Incursiune în feature-ul radiofonic” la Journey Pub, de la ora 13:30.

StoryMania este un tip de emisiune cu datele tehnice ale unui feature şi pretenţia unei poveşti care se scrie audio. Şi în care apar filme, experimente socio-culturale, portrete contemporane, analiza extinsă a unui fenomen artistic, controversa iscată în jurul unei cărţi, dilema morală ivită dintr-o nouă descoperire ştiinţifică, protestul de principiu în faţa unui realităţi nuanţate sau aplauzele de rigoare la rampa lansării unui proiect valoros.

Docuart Fest 2015 se desfășoară în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, prima zi a festivalului fiind dedicată galei de deschidere. Festivitatea programată la Cinemateca Eforie așteaptă cinefilii de la ora 19:30 cu un film în premieră națională, Roboțelul de Aur (R: Mihai Dragolea, Radu Mocanu), ce spune povestea jucătoarei de box Steluța Duță. Aceasta, alături de antrenorul ei și cei doi regizori vor fi prezenți în cadrul galei pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, accesul realizându-se pe baza înscrierii online.

Festivalul include în acest an o selecție de 26 de filme documentar, dintre care 6 în premieră națională.
București Docuart Fest încurajează consumul de documentar românesc, pe tinerii regizori și spectatori, dorind să creeze un nou suflu de privitori pasionați de cinematografia autohtonă. Astfel, intrarea la festival este lăsată liberă atât la Cinema Muzeul Țăranului Român, cât și la Cinemateca Eforie. Ediția din acest an este realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România (UCIN), a Ministerului Culturii, partener principal Muzeul Național al Țăranului Român.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.