Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Radio România Cultural ia pulsul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus!

0
Radio România Cultural ia pulsul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus! Emisiuni, dezbateri, reportaje, vox-pop-uri, evenimente speciale vor aduce din nou atmosfera acestei sărbători a cărţii în casele ascultătorilor din toată ţara.

Din studioul special amenajat se vor transmite emisiunile Texte şi pretexte ( 22 şi 23 noiembrie de la ora 10.00 la 11.00-moderatori Răzvan Dolea şi Valentin Protopopescu), Timpul Prezent (21, 22 şi 23 noiembrie de la ora 11.30 la 12.00 – moderatori Adela Greceanu şi Matei Martin), Noua revistă vorbită (23 noiembrie de la ora 15.00 la 16.00, moderator Adela Greceanu).

 

Românii frumoşi s-au Născut în România iar noi vă invităm să-i priviţi şi să îi ascultaţi pe 22 noiembrie, de la ora 16,00la Ceainăria  Gaudeamus, unde va avea loc prezentarea proiectelor Născut în România şi Români Frumoşi (Galerie de valori – PRIVEȘTE, CAPTEAZĂ, MEMOREAZĂ ). Cele două proiecte au un fir comun: primul este un ciclu de emisiunila  Radio România Cultural care îşi propune să prezinte  românii care au reuşit în domeniile lor în ţară sau în afara ei, mai mult sau mai puţin cunoscuţi publicului larg.Cel de-al doilea este un site şi o expoziţie itinerantă, un proiect cultural-fotografic iniţiat de Matei Buţă şi organizat împreună cu A.R.C.E.N. o iniţiativă tânară, ambiţioasa şi entuziastă.

În prezentarea proiectului găsim motivaţia lui: “Istorie, Medicină, Film, Teatru, Muzică, Cercetare în Stiinţă, Literatură, Artă Populară, Teologie, Arhitectură, Sculptură … sunt doar câteva din domeniile de activitate, definitorii pentru o conștiinţă colectivă sănătoasă. Câţiva români contemporani cu noi se remarcă în aceste domenii prin performanţele, descoperirile, operele lor. Crezi că-i știi? “Moderatori: Corina Negrea -Radio România Cultural si Matei Buţă- Români Frumoşi.

Pe 23 noiembrie de la ora 16.00, Ceainăria  Gaudeamus se va transforma în Studioul de poezie.

Radio România Cultural şi editura Cartea Românească derulează din acest an un

parteneriat constând în publicarea şi promovarea unei serii de tineri poeţi români contemporani care cu acest prilej vor fi prezentaţi publicului în cadrul unui  spectacol multimedia, cu lecturi din volumele: Asperger de Rita Chirian, Călăuza de Ofelia Prodan, Lemur de Andra Rotaru, Poezii naive şi sentimentale de Dan Sociu, Dispars de Vlad Moldovan,  Şi apoi, după bătălie, ne-am tras sufletul de Bogdan-Alexandru Stănescu.

Participă autorii: Rita Chirian, Ofelia Prodan, Andra Rotaru, Vald Moldovan şi actorii: Anda Saltelechi, Rodica Bunea, Sandra Şimon, Cristian Rus. Coloana sonoră a evenimentului va fi oferită live de Adrian Naidin la violoncel. Moderatori: Anamaria Spătaru şi Emil Buruiană.

O manifestare deja tradiţională Finala concursului naţional de lectură „Mircea Nedelciu”, ediţia a X – a  este programată în spaţiul de evenimente – 7.70, sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 13.00. Prezentator şi realizator Mirela Nicolae.

            Talking Books – The value of a book is more important than the number of its translations. But it also depends on them! Acesta este titlul seminarului pe tema traducerilor literare – cu accent pe traducerile literaturilor din ţările din sud-estul Europei şi pe promovarea  literaturii străine la posturile publice de radio ce va avea loc pe 22 noiembrie,la Grand Hotel Continental. Este un eveniment EBU organizat în colaborare cu Radio România Cultural.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.