Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Radio România Cultural deschide sezonul de toamnă dintr-un liceu de elită din Bucureşti

0

Espresso, singurul matinal cultural national din România, îşi aşteaptă publicul cu ghiozdanul făcut pentru a începe școala așa cum se cuvine. Luni, 14 septembrie, între orele 7.15 – 9.00, realizatorii emisiunii Espresso, Diana Joicaliuc şi Dan Vasiliu, vor transmite în direct de la Colegiul Național ”Tudor Vianu” din București o ediție specială, alături de invitații lor, elevi, profesori și părinți.

macheta dam tonul culturii

Într-o lume în care educația este esențială, România obține rezultate importante la olimpiadele internaționale, dar nu reușește să-i țină pe olimpici în țară. În unele școli se discută despre introducerea tabletelor și a cataloagelor online, dar în altele elevii sunt nevoiți să învețe în condiții improprii, în timp ce rata abandonului școlar e în creștere.

Ca şi până acum, în acest nou sezon, Radio România Cultural va aloca spaţii extinse ştirilor şi emisiunilor educaţionale, dedicate tinerilor ascultători şi formatorilor, şi va derula în continuare proiectele deja binecunoscute: “Ora de educaţie muzicală” şi “Ora de educaţie teatrală”.

Grila de toamnă a Radio România Cultural propune ascultătorilor, pe lângă emisiunile consacrate, şi alte noutăţi care vor avea ca prioritate informarea rapidă, profesionistă şi complexă a ascultătorilor despre cele mai importante evenimente culturale din țară și străinătate.

De asemenea postul va rămâne cea mai mare scenă on-air a ţării. Aici se va putea asculta stagiunea curentă a Orchestrelor şi corurilor radio, teatru radiofonic, seri de operă şi transmisii de la importante evenimente artistice naţionale şi internaţionale.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.