Québecul – în căutare de personal calificat în domeniul sănătății

0

Acțiuni de promovare și informare din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării din Québec desfășurate în mai multe orașe din România

quebec sanatate

Québecul este în căutare de personal calificat în domeniul sănătății pentru satisfacerea necesarului său în ceea ce privește forța de muncă. Un reprezentant din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării din Québec va fi prezent în România în cursul săptămânii începând de luni 3 noiembrie, pentru a ține o serie de sesiuni de informare referitoare la perspectivele ocupării unui loc de muncă în acest sector de activitate, precum și la procedurile necesare pentru imigrare.

În Québec, cele mai solicitate profesii în domeniul sănătății sunt : asistenți medicali, infirmieri, tehnicieni în radiologie și radioterapie oncologică.

Sesiunile de informare se vor ține pe 3 noiembrie, la Timișoara, 4 noiembrie, la Cluj, 5 noiembrie, la Brașov, 6 noiembrie, la Iași, și 7 noiembrie, la București. Persoanele care dețin profilul profesional solicitat se pot înscrie la ședința pentru care optează, accesând site-ul Web al Ministerului: www.immigration-quebec.ca/romania.

Absolvenții din România cu diplome obținute în domeniul sănătății sunt deosebit de apreciați în Québec, datorită calității pregătirii de care au beneficat și a ușurinței cu care pot învăța limba franceză, limbă oficială în această provincie francofonă din Canada.

Pe de altă parte, trebuie știut faptul că diplomele de medicină generală sau de specialitate, cele de farmacist și de medic dentist eliberate în afara Canadei, Statelor Unite ale Americii sau Franței nu obțin niciun punct la grila de selecție din partea Ministerului Imigrației, Diversității și Integrării.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.