Psihologie inovatoare în societate: Sandwork expresiv / CONFERINȚĂ PUBLICĂ cu intrare liberă!

0

Vineri, 8 mai 2015, orele 13.00, Journey Pub (Bucuresti, str. George Enescu nr. 25)

Psihanalista Eva Pattis Zoja, creatoarea metodei terapeutice Sandwork expresiv, este invitată la București de Asociatia Sol Mentis pentru o conferință cu intrare liberă, la care sunt așteptați toți cei interesați să folosească o metodă terapeutică creativă pentru a tranforma lumea!

Afis conferinta Sandwork final-01

Eveniment: http://on.fb.me/1KPlmX4

Interviu Eva Pattis Zoja: http://bit.ly/1zFRFGE

„Când am terminat liceul, la 19 ani, am plecat cu autostopul din Italia până în India. Mi-a luat 21 de zile, timp în care nu am fumat marijuana cum făceau toți cei din jurul meu. Doream să ajung în Banglades, după războiul de independență și să mă alătur Crucii Roșii locale lucrând ca asistentă medicală. După 6 luni m-am întors, am studiat psihologia, psihoterapia, terapia pentru copii și am început să lucrez în cabinetul privat.”

Conferința oferă actorilor sociali – profesioniști și voluntari din domeniul social, clinic, educațional, mediul ONG etc. – posibilitatea de a descoperi și de a înțelege, în prezența invitatei, metoda terapeutică Sandwork expresiv:

–          Prezentarea metodei

–          Premise științifice

–          Exemple de practică din comunități în care a fost aplicată

–          Modalități de adaptare a terapiei în contextul local

–          Sesiune Q&A cu publicul etc.

Punct de pornire a conferinței:

“Așa cum arată studii transgenerationale recente (Schelinsky), cercurile vicioase de comportamente distructive și autodistructive se transferă de la o generație la alta. Pe de altă parte studiile neuroștiințifice (Panksepp) ne arată că jucăușenia din copilărie conduce la un comportament matur de soluționare creativă a problemelor iar jocul seren al copiilor conduce la dezvoltarea empatiei: prima calitate care ne definește ca ființe umane. Creierul este capabil să învețe și să integreze experiențe emoționale noi la orice vârstă. Dar cum creezi aceste experiențe emoționale? Ei bine nu prin cunoaștere cognitivă se creeaza pattern-uri comportamentale. E clar că orice terapie eficientă trebuie să se adreseze și psihicului și corpului pentru că suntem o unitate psihosomatică. Sandwork a fost dezvoltat urmărind necesitățile de joacaă ale copiilor. S-a observat că cei mici au creat o formă pură de creativitate care conectează imaginația, corpul și starea emoțională pentru care nu e nevoie de nici o abilitate specială: jocul în nisip și arhitectura în nisip. Copilul este invitat să recreeze o lume în miniatură în lădița cu nisip. Prin sandwork ne întoarcem la chiar sursa creativității, la esența sa, care este jocul liber al fanteziei. Copilul învață lăsând să se întâmple ceea ce este deja în interiorul lui. Se conectează cu exact acea parte vitală a psihicului său: propria spontaneitate. Și exact aici are loc și transformarea psihologică, acolo unde rigiditatea, starea defensivă și structurile agresive sunt atenuate și unde noi percepții și noi comportamente apar. Asta este o transformare interioară de lungă durată.” Eva Pattis Zoja

Organizator: Asociatia Sol Mentis

Locatie: Journey Pub & More, str. George Enescu nr. 25 (statia de autobuz 300, Piata Romana)

Parteneri media: Editura Herald, TV CITY, B24Fun, Metropotam.ro, Cafe Gradiva, Psihoo.ro, Paginadepsihologie.ro, Asociatia Multiculturala pentru Psihologie si Psihoterapie, Harmony Group, Bookuria.info, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, Societatesicultura.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.