Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PSIHOatelier: INDRĂGOSTEȘTE-TE PESTE 3 ANI! Iubește cu ochii deschiși | invitat psih. Alexandru Busila

0

PSIHOatelier: INDRĂGOSTEȘTE-TE PESTE 3 ANI! Iubește cu ochii deschiși | invitat psih. Alexandru Busila
* eveniment organziat de Journey Pub – luni, 6 iunie 2016, orele 19.00

afis psiho - web-01

Se spune din popor că “dragostea este oarbă”. Cine sunt eu ca să spun că nu este așa?!
Totuși, mă întreb: cum a devenit dragostea oarbă? Pentru că așa a voit ea sau…
sau pentru că noi, oamenii, am avut nevoie de o scuză pentru a ne explica și justifica neîmplinirea, nefericirea, eșecul și nu de puține ori dramele pe care le trăim în numele iubirii?

Există sau nu sufletul pereche? Există sau nu ACEA IUBIRE? Sau este vorba doar de un cocktail irezistibil cu dopamină, norepinefrină și serotonină?

Poți să vii la Journey Pub să bei un vin roșu, să asculți opiniile mele și ale poporului și apoi să alegi singur dacă vrei să iubești orbește sau cu ochii deschiși… dar și ce înseamnă “cu ochii deschiși”. Miercuri, 6 iunie, pe la 19:00-19:30 fix.

Alexandru Bușilă – psihoterapeut

„Dacă stai confortabil, este bine. Dacă ești confortabil, sună la 112, ești în comă. De multe ori am pus mâna pe telefon și am sunat. La celălalt capăt al telefonului eram tot eu. De multe ori nu am recunoscut că sunt în comă și au sunat alții în locul meu. Acei alții sunt oamenii din viața mea. Iar la capătul celalalt al telefonului eram tot eu. De multe ori am preferat coma, dar la un moment dat mi s-a făcut foame și m-am trezit. Și de multe ori am acceptat inconfortabilul în viața mea ca o formă de dezvoltare personală. Și bine am făcut!” – Alex Bușilă

Psihoterapeut format în Terapia Cognitiv Comportamentală și consultant în domeniul resurselor umane, Alexandru n-ar ști să spună care dintre cele două aspecte ale carierei îl bucură mai mult. Cele două moduri de viață se imbina perfect. El spune că ceea ce nu poate face în ședintele de terapie (adică să dea sfaturi), poate să facă în sesiunile de training. Un lucru e sigur: Alexandru aproape că îi obligă pe participanți să se uite în propriul suflet și să descopere toate lucrurile bune sau pe cele care au urgent nevoie să fie îndreptate. El nu este un trainer care îți spune ce să faci, ci acel gen de trainer care te ajută să înțelegi singur ce ai de făcut ca să pășesti pe drumul tău.

Alexandru crede că schimbarea doare. Și de multe ori precizează: „dacă ești într-un proces de schimbare și te doare, bucură-te! Ești pe drumul cel bun.”

* Participarea la PSIHOatelier se face pe baza unei donații sugerate de 20 ron; toate fondurile sunt direcționate către specialistul psiholog invitat.

Rezervări: 0752 285 286
Parteneri media: Romania Pozitiva.ro, Bookuria.info, Filme-carti.ro, Bookblog.ro, UrbanThings.ro, OrasulM.eu

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.