Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prozatorii Cristina Andrei și Dragoş Ghiţulete, invitați la Galeria Întâlnirilor

0

Miercuri, 27 ianuarie 2016, ora 18.30, la Gallery (Str. Leonida nr. 9-11, București), va avea loc o nouă ediție a Galeriei Întâlnirilor, eveniment coordonat de Daniel Sur. Invitați: prozatorii Cristina Andrei și Dragoş Ghiţulete. Aceasta este cea de a treia ediție din anul 2016 a Galeriei Întâlnirilor, sub egida Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane.

Prozatorii Cristina Andrei și Dragoş Ghiţulete, invitați la Galeria Întâlnirilor

Cristina Andrei (n. 1964) este absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii Bucureşti, având dublă specializare limba şi literatura română şi limba şi literatura italiană. După câţiva ani de activitate didactică, după Revoluţia din decembrie 1989, a devenit jurnalist în Televiziunea Publică, lucrând pe rând în Redacţiile Cultural, Viaţa spirituală, Educaţie – Ştiinţă, Religie – Istorie, mediu care i-a oferit prilejul de a realiza reportaje, eseuri şi serii de film documentar dedicate unor personalităţi culturale şi istorice sau prezentând monumente de artă şi arhitectură religioasă – reper pentru spiritualitatea românească şi europeană. Filmele sale au fost nominalizate şi unele chiar premiate în competiţii de profil, în România şi în afara ţării. (Antim Ivireanul – Premiul Mircea Giosanu, pentru originalitate, 1992, APTR – ca membru al echipei care a asigurat transmisiunea directă a vizitei Suveranului Pontif Ioan Paul al ll-lea în România – 1998, Tehnici sacre – emailul – menţiune, Ohrid, Macedonia – 2000, Raiul de sub cer – premiul al II-lea, Festivalul de scurt metraj Yperia – 2013, Grecia). În 2001 este trimis special al TVR la Vatican pentru a relata întâlnirea istorică dintre reprezentanţii a două lumi despărţite de 1000 de ani, Papa Ioan Paul al II-lea şi Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În ultimii ani a participat ca voluntar în proiecte culturale, realizând filme documentare de autor, în legătură cu investigaţiile privind descoperirea victimelor comunismului.

În 2014 publică romanul „Abonatul nu poate fi contactat”, care se bucură de o primire favorabilă şi obţine în 2015 Premiul pentru debut al Revistei „Observator cultural” şi al Revistei „Accente”, precum şi o nominalizare la Festivalul „Premier Roman de Chambery”, ediţia 2016.

Dragoş Ghiţulete s-a născut pe 20 martie 1974 la Piteşti. Ar vrea să locuiască într-o căsuţă, lângă un gheţar unde nu se topeşte niciodată zăpada şi să scrie în presa culturală. Stă însă într-un bloc comunist şi scrie despre nimicurile din politică. Îi place să schieze şi să asculte Tom Waits. Mai nou, s-a îndrăgostit de Norvegiana de pădure (o pisică uriaşă şi foarte arogantă). A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Bucureşti. A debutat în 2007 în volumul colectiv „Cartea cu bunici” la Editura Humanitas. În 2010 i-a apărut primul roman, „Gluma rusească” la Editura Cartea Românească.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.