Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Provident și Școala de Valori susțin tinerii talentați printr-un program de burse anuale în valoare de 35.000 de euro

0

stART: Provident și Școala de Valori susțin tinerii talentați printr-un program de burse anuale

Provident Financial România anunță lansarea programului Bursele stART, în parteneriat cu Școala de Valori și cu sprijinul Ministerului Educației Naționale. Prin acest program, 50 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, talentați la muzică, pictură sau desen, vor beneficia, în perioada 1 noiembrie 2014 – 31 octombrie 2015, de burse în valoare totală de 35.000 de euro pentru dezvoltarea talentului lor.

provident

Suntem încântați să lansăm programul Bursele stART, prin care vom sprijini oportunitățile de dezvoltare a tinerilor talentați din România pentru a le oferi posibilitatea să-și cultive talentul artistic. Am pornit de la o nevoie reală, pe care am descoperit-o în interacțiunea permanentă cu clienții noștri, și de la studii care ne-au oferit o imagine clară asupra așteptărilor pe care comunitățile locale le au în ceea ce privește implicarea mediului de afaceri”, a declarat Silvia Popescu, Director de Comunicare și Relații Externe în cadrul Provident Financial România.

Susținerea copiilor și a tinerilor este o prioritate pentru 49% dintre români, inclusiv prin burse de studiu sau programe de dezvoltare a tinerilor talentați, potrivit unui sondaj realizat anul trecut de Ipsos Research la inițiativa Provident Financial România, pe un eșantion reprezentativ de 400 de respondenți.

Credem că puterea de transformare a unei societăți stă în educație și în tineri și astfel am pornit Bursele stART, un program care își propune să susțină adolescenții în procesul de construire a caracterului și să dovedească tinerilor care vor să-și dezvolte talentul că pot reuși urmându-și pasiunea pentru artă”, a declarat Dragoș Belduganu, Director Programe Sociale în cadrul Școlii de Valori.

Programul Bursele stART se adresează tinerilor care studiază muzică, pictură sau desen în liceele şi colegiile de artă sau palatele și cluburile copiilor din România și au obținut premii la concursuri naționale sau internaționale de arte. Tinerii au posibilitatea să beneficieze de una dintre cele 15 burse în valoare de 500 de euro acordate pentru pictură, 15 burse în valoare de 500 de euro pentru desen sau 20 de burse în valoare de 1.000 de euro acordate pentru muzică. Dosarele de înscriere pentru burse pot fi depuse  până pe 15 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 noiembrie.

Tinerii talentați au posibilitatea să afle toate informațiile despre acest program din paginile oficiale Bursele stART de pe ScoaladeValori.ro și Provident.ro, precum și din  spoturile Pian, Pictură și Desen, parte a campaniei lansate de Provident pentru susținerea Burselor stART.

Programul Bursele stART face parte din strategia amplă de responsabilitate socială a Provident Financial România. În cei opt ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro, din care peste 700.000 de euro în proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate și susținerea tinerilor talentați.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanți furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,6 milioane de clienţi în șapte ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din regiune și una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei opt ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 230 de milioane de euro și a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 30 de milioane de euro. De asemenea, compania dezvoltă și susține diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educaţie financiară, protecţia mediului, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum peste 700.000 de euro. Provident are peste 850 de angajați în România și colaborează cu peste 4.200 de agenți independenți în 80 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

Despre Școala de Valori

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

Despre autor

avatar

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală apărută în 2009 ca urmare a unei idei îndrăznețe a mai multor tineri întreprinzători. În toate ”viitorurile posibile”, vor avea succes aceia care își explorează potențialul și învață să se auto-depășească, colaborează cu celelalte generații și caută activ oportunități astfel încât să contribuie la transformarea societății, oferind bunăstare generațiilor prezente și viitoare. Misiunea Școlii de Valori este aceea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți, fiind singura asociație din România care implementează în programele sale educația centrată pe valori. Acest model educațional implică dezvoltarea de competențe împărțite pe patru arii: dezvoltarea caracterului, explorarea personalității, implicare civică și well-being. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare adolescenților, tinerilor și profesorilor.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.