Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Provident Financial România face valuri la Swimathon

0

Echipele de voluntari Provident înoată pentru cei 18 copii din centrul social Casa Noastră și pentru cele 6 persoane cu dizabilități mintale din Casa Mihail

Provident Financial România face valuri la Swimathon. Două echipe formate din cinci, respectiv trei înotători s-au mobilizat să dea startul campaniei de strângere de fonduri, pe platforma Swimathon. Pe 6 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, voluntarii din rândul angajaților Provident Financial România vor înota pentru centrul social Casa Noastră și pentru proiectul pilot de incluziune socială Casa Mihail.

Casa Noastră este un centru social unde sunt primiți temporar 18 copii din familii defavorizate. Acești copiii duc lipsa unui loc de joacă și a unei mașini de spălat industriale care să le asigure condiții de viață mai bune. Provident susține Casa Noastră încă din 2009 și sprijină acest vis, care poate fi îndeplinit cu un buget de 4.500 de lei. Astfel, o echipă formată din cinci înotători – Cornel Burcă, Bogdan Vlăducă, Silviu Ciutescu, Eugen Ripeanu și Eduard Husariu, voluntari din rândul angajaților Provident – va înota la Swimathon pentru a strânge aceste fonduri. Echipa Provident și-a propus să parcurgă cel puțin 40 de lungimi de bazin pentru centrul social Casa Noastră. Oricine poatesusține această cauză prin donații pe site-ul www.swimathonbucuresti.ro în cuantum fix sau în raport cu numărul de lungimi de bazin parcurse.

 

Casa Mihail, cel de-al doilea proiect susținut de Provident, este un centru pilot care își propune să reintegreze în societate șase persoane cu dizabilități mintale printr-un program amplu și multidimensional de incluziune socială în domeniile protecției sociale, ocupării forței de muncă, locuirii, educației, sănătății, mobilității sau securității. Pentru finalizarea construcției Casei Mihail, un cămin complet accesibilizat și adaptat unui trai independent, mai este nevoie de 20.000 de euro.O echipă formată din Cristi Niță, Cătalin Nicolaescu și Iulian Aghei, angajați Provident și prieteni ai acestora, –va înota, pe 6 iulie, la Bazinul Olimpic Lia Manoliu, sperând să strângă cel puțin 1.250 de euro pentru această cauză.

„Deoarece în viața de zi cu zi nu mai avem timp să ne gândim sau să facem o faptă bună pentru semenii noștri care, din diferite motive, sunt defavorizați față de noi, am profitat de organizarea acestui Swimathon pentru a participa cu o faptă bună și a contribui la strângerea de fonduri în scopul îmbunătățirii calității vieții acestor persoane. Nu este foarte mult, dar dacă ne-am mobiliza mai mulți cu siguranță am face mulți oameni fericiți”, a spus Cristian Niță, voluntar Providentcare va înota pentru Casa Mihail.

În martie 2012, în România existau 17.194 de persoane în instituţiile publice rezidenţiale de asistenţă socială pentru persoanele adulte cu handicap, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, iar mai mult de jumătate dintre aceste persoane nu reușesc să se integreze în societate și rămân în instituții până la sfârșitul vieții.

Despre Swimathon

Swimathon este o platformă de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Este un mecanism construit în jurul unui eveniment de înot, prin care comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Înotătorii înscriși în acest eveniment aleg o cauză pe care o susțin, parcurg un numar cât mai mare de bazine într-un anumit interval de timp și adună cât mai mulți susținători care să îi sprijine prin donații pentru efortul depus.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România este o instituție financiară nebancară înregistrată în Registrul General al Băncii Naționale a României și este parte a grupului britanic IPF, care are 2,4 milioane de clienţi în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Mexic. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrală și de Est și este una dintre cele mai puternice 250 de companii internaţionale listate la Bursa din Londra.

În cei 7 ani de prezență pe piața locală, compania a investit în România peste 160 de milioane de euro, dintre care peste 600.000 de euro în programe de responsabilitate socială. Provident are acum peste 750 de angajați și colaborează cu peste 3.900 de agenți independenți în peste 60 de orașe din întreaga țară (www.provident.ro).

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.